Highcon predstavil Euclid IIIC

20180307 Highcon Euclid IIC
Sistem Highcon Euclid IIIC je namenjen izdelavi valovite embalaže.
Highcon je nedavno predstavil novo serijo sistemov Highcon Euclid, to je Highcon Euclid IIIC. Ta razširja portfelj strojev Highcon Euclid 3. generacije za dodelavo valovitih in podobnih zračno zasnovanih materialov debeline od 1 do 3 mm.

Nova serija je namenjena trgu valovite embalaže v produkcijskem formatu B1 in B2. Raziskave so po besedah proizvajalca pokazale, da digitalna tehnološka obdelava s sistemi Euclid zagotavlja bolj čvrsto valovito embalažo v primerjavi s klasičnimi tehnologijami, bolj optimalna je tudi lahko poraba materiala, kar prinaša manjše proizvodnje stroške. Omenjeno embalažo kot z dodatno opcijo lahko naknadno oplemenitimo še z različno laminacijo, kar valoviti embalaži daje nove vizualne in površinsko strukturne dimenzije.

Digitalna prilagodljiva dodelava embalaže je trend v grafični industriji, zato je nov sistem nastal kot odgovor na potrebe trga. Optimalna velikost embalaže odpravlja predimenzioniranost glede na vsebino, kar močno znižuje stroške poštne dostave denimo. Digitalna tehnološka zasnova omogoča tudi spletno (JIT) naročanje valovite embalaže na zahtevo.

Highcon Euclid IIIC kot že omenjeno omogoča optimalnejšo rabo materiala z možnostjo bolj optimalno izkoriščene postavitve predlog na polo, tudi personalizirane od primerka do primerka geometrijsko različne. Poleg osnovne zasnove valovitih in zračno podobnih materialov z dvema stenama omogoča obdelavo tudi B-zasnovanih materialov in materialov z eno stensko zasnovo. V osnovi ponuja funckiji razreza in žlebljenja.

Več ingformacij na www.highcon.net.