Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180109 bobst strokvni dnevi
Več kot 120 obiskovalcem je lahko na dogodku prisluhnilo trendom razvoja trga.
Koncem preteklega leta je podjetje Bobst v okviru dogodkov strokovnih dni v Meerbuschu (Nemčija) predstavilo svojo vizijo platformnega razvoja za nadaljnji dve leti. Med aktualno prihajajočimi novostmi seveda ostajajo tudi inovativne ideje za področje izdelave embalaže.

Več kot 120 obiskovalcem je lahko na dogodku prisluhnilo trendom razvoja trga, v živo sodelovalo na predstavitvah delovanja določenih strojev in predstavitvah samih strojnih možnosti. Del razstavnega programa je bila tudi ponudba poslovnih partnerjev: Henkel, Boxplan, papirnice Scheufelen, Baumer HHS in lizing hiše Deutsche Leasing. Tridnevni dogodke je v dveh dnevih ponudil tudi številna predavanja na temo izdelave zložljive embalaže in izdelave artiklov iz valovitega kartona.

Med številnimi strojnimi predstavitvami so predstavili prihajajoče novosti, za leto 2018 denimo nov sistem Foliostar 165 Matic, ki je namenjen laminiranju tiskovnih pol, in nov strojni modul Facer MF 260, za leto 2019 pa nov sistem Novastar, ki bo vstopni model za področje kaširanja z zelo ugodnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Podjetje je predstavilo tudi nov komplet za brizganje plošč za obdelavo profilov tankih profilov vodil in novih senzorjev močnostnega registra, ki v kombinaciji s posredno osvetlitvijo zaznavajo tudi barvne ali odsevne površine. (CT)

Bobst je v okviru dodelavne linije Pipeline predstavil celosten sistem dodelave valovitega kartona. Novost je pakirni modul Cartonpack 4 z integriranim modulom poravnavanja in Matic-upravljanja kartona.

Za področje obdelave valovitega kartona so predstavili tudi nov izsekovalni kit, ki omogoča zanesljivo kakovostno obdelavo kartonov s tanjšimi valovitimi profili. Novost na tem področju so tudi novi senzorji Power Register, ki omogočajo prepoznavanje materialov s pomočjo indirektne osvetlitve površine materialov, tudi lakiranih.

Več informacij na www.bobst.com.