Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170206 Zuend RM L
Nov ploski rezkalnik omogoča samodejno nastavitev.
Podjetje Zünd je javnosti predstavilo nov ploski rezkalnik RM-L, ki omogoča obdelavo materialov, kot so: akril, polikarbonat, dibond, forex ali MDF. Odlikuje ga visoka stopanja avtomatizacije.

Osnova novega rezkalnika je posebna rezkalna glava s hidravličnim vodenjem, ki omogoča obdelavo z močjo največ 3,6 kW in največjega navora 0,7 Nm. Za optimalno delo je glede na uporabljen material in rezkalno orodje možno uravnavati število obratov. Posebnost glave je, da je vodno hlajena, poseben samočistilni sistem pa odvaja prah v procesu obdelave, kar zagotavlja čisto delovno okolje.

Poseben MQL-sistem podmazovanja minimira in optimizira porabo maziva, kar zagotavlja optimalno kakovost obdelave materialov. Še posebej to velja v primeru procesa graviranja, s čimer je zagotovljena enakomernost njegove globine.

Posebna vodila ER-16 rezalni glavi zagotavljajo stabilnost tudi pri obdelavi zahtevnejših trših materialov, ki povzročajo večje prečne sile. Za boljše rezkalne lastnosti je rezkalno orodje HSK-E25 oblikovano v posebno obliko stožca, sam vpenjalni del pa je zasnovan za samodejno menjavo z mehanizmom ARC HSK.

Več informacij na www.zund.com.