Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170115 KAMA FlexFold 52i
Podjetje Kama je nadgradilo opcije dodelavnega sistema FlexFold 52i. Dodelava s plazmo omogoča dodelavo tudi površinsko sijajnih UV-premazanih materialov.
Podjetje Kama je sistemu za lepljenje zložljivih škatel, FlexFold 52i, dodalo možnost dodelave s plazmo. Obdelava s plazmo sistemu omogoča učinkovito in zanesljivo lepljenje tudi površinsko visoko sijajnih materialov, kot so UV-lakirani, metalizirani in laminirani kartoni. Primeren je tudi za realizacijo nalogov manjših naklad.

Enota obdelave s plazmo se sestoji iz generatorja plazme in brizgalnih šob plazme s transformatorjem. Za samodejno tritočkovno lepljenje so na volji tri brizgalne šobe.

Stopnja obdelave lakiranih površin s plazmo se izvaja tik pred lepljenjem, to pomeni, da brizgalne šobe sproščajo ioniziran zrak visoke energije, ki mestu lakirnega sloja, kjer bo nanos lepila, za kratek čas poveča površinsko napetost in aktivira molekule. Zato se lepilo na tem mestu zanesljivo dobro oprime, s čimer je zagotovljena dobra lepilna jakost. Tak način lepljenja je primeren za lepljenje kakovostnejše embalaže, kot je denimo farmacevtska in kozmetična.

Kama je sistem FlexFold 52i prvič predstavila na zadnji Drupi 2016 v povezavi z digitalnim tiskarskim sistemom HP Indigo 30000.

Več informacij na www.kama.info.