Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160614 FKS Multifinishing
FKS/Duplo Docucutter DC-746 je večopravilni dodelavni stroj, ki nadgrajuje uveljavljeno serijo rešitev.
Podjetje FKS se je na letošnji Drupi v hali 6 predstavilo na okvirno 1.000 m2 velikem razstavnem prostoru, na katerem so predstavili svoje možnosti dodelave tiskovin. V ospredju so bile predvsem strojne novosti dodelave brošur, večopravilne dodelave in UV-parcialnega lakiranja.

FKS/Duplo Docucutter DC-746 nadgrajuje serijo rešitev večopravilne dodelave Multifinisher. Omogoča rezanje v korakih, zgibanje, luknjanje, mikroperforiranje, rezanje v vzdolžni in prečni smeri. Perforacijo lahko izvajamo tudi delno v segmentih po poli. Sistem Docucutter DC-746 lahko dodelavo prilagaja tudi oznakam na poli, nadzira pojav vlaganja dvojnih pol in se samodejno nastavlja s pomočjo odčitavanja črnih kod na poli.

Na Drupi je razširitev serije doživela tudi družina rešite FKS/Foldmaster-Touchline. Nov je sistem CPC375, ki v enem prehodu polo žlebi, perforira in obreže. Zračni podajalnik s kapaciteto sklada pol višine največ 660 mm v sistem podaja liste formata do 370 x 1200 mm in gramature do 400 g/m² s hitrostjo največ 6.000 pol/uro. Sistem CPC375 lahko funkcijo žlebljenja izvaja v pozitivni in negativni smeri, perforiranje pa v vzdolžni in prečni, kotu tudi v segmentih po poli. Sistem CPC375 lahko deluje posredno ali direktno v povezavi z digitalnim tiskarskim sistemom.

Premierne predstavitve
Prvič predstavljen je bil hibridni sistem znašanja in spenjanja z žico FKS/Duplo iSaddle v konfiguraciji Duetto Pro. Linija omogoča izdelavo 9000 brošur na uro in je namenjena zgolj obdelavi digitalno natisnjenih pol. Omogoča izdelavo knjižic mini formata do največ DIN A4.

Vlagalni del sestoji iz znašalnih stolpov DSC-10/60i (do deset postaj), prvič pa je na voljo tudi podajalnik digitalno izdelanih pol DSF-6000, katerega višina sklada papirja znaša do 610 mm, omogoča pa vlaganje hitrosti največ 600 pol/minuto. Linijo lahko dopolnjuje tudi enota za podajanje ovitka in neposredno UV-lakiranje tega. Posebnost sta tudi funkcija preverjanja vlaganja dvojnih pol in samodejna nastavitev linije s pomočjo odčitavanja črtnih kod (1D in 2D), kar zagotavlja krajši čas priprave in manj makulatur.

Z rešitvijo FKS/Komfi Spotmatic 54 pa je prvič na voljo tudi digitalno UV-delno lakiranje. Sistem je primeren za dodelavo pol formata največ B2.

Več informacij na www.fks-hamburg.de.