Nova zgibalna rešitev MBO

Podjetje MBO ponuja novo kombinirano zgibalno rešitev z visoko stopnjo avtomatizacije v razredu formata 70 x 100 cm.


Model K 765 Efficiency Automatic je v osnovi opremljen z avtomatiziranim sistemom Rapidset za hitro pripravo in nastavitev stroja. Prav zato so vzporedni noži, zgibalni valji, žepi in vodila samodejno mehansko vodena. Bistvena novost oziroma prednost je zaslon občutljiv na dotik, ki v navezi s sistemom Vario-Control omogoča enostavno vodenje stroja.


Kombiniran zgibalni stroj K 765.

Dodatno opcijo stroja predstavlja tudi možnost nadgradnje tega s programskim sistemom vodenja na daljavo RAS in sistemom Datamanager, ki omogoča integracijo stroja v poljubne delovne sisteme vodenja proizvodnje. Posebnost novega stroja je tudi »zasnova kapsule«. Z drugimi besedami so vse vhodne in izhodne odprtine zmanjšane na minimum, kar znatno zmanjša hrup samega delovanja stroja v primerjavi z že uveljavljenimi rešitvami istega formatnega razreda.

Novost je tudi sistem odpiranja zaščitnega pokrova s pomočjo plinske hidravlike, kar znatno olajša samo dvigovanje oziroma odpiranje pokrova.

Stroj je bil razvit na osnovi številnih raziskav grafičnega tiskarskega inštituta v Leipzigu (ergonomija in hrup) in univerze v Stuttgartu (tehnično projektiranje).

Več informacij na: