Dodelava

Nova krmilna naprava za nanos lepila

20200529 Baumer hhs Xact go Systems
Rešitev Baumer hhs Xact omogoča nanos lepila s hitrostjo do 300 m/min.
Z rešitvijo Xact je podjetje Baumer hhs ponudilo novo krmilno napravo za nanos lepila. Z njo v kombinaciji z nanašalnimi ventili Baumer hhs lahko upravljamo nanos vročih in hladnih lepil. Novost sodi med rešitve serije Go-Systems in se uporablja v povezavi z nadzornim sistemom korektnosti in kakovosti nanosa lepila. Po navedbah proizvajalca je na voljo po dostopni ceni z zajamčeno kakovostjo delovanja.

Preberi več

Komori zaključil prevzem MBOja

20200522 komori mbo
MBO je odslej del skupine Komori, kar prinaša sinergijo na različnih področjih razvoja.
Skupina Komori Corporation je uradno sporočila, da so zaključili prevzem nemškega proizvajalca dodelavnih rešitev Maschinenbau Oppenweiler Binder (MBO). Ta je odslej v 100-odsotni lasti skupine Komori, na trgu nastopa pod novim imenom MBO Postpress Solutions.

Preberi več

Tecnau: Novi Streamfolder za produkcijo knjig

20200516 StreamFolder 5152
Novi Streamfolder 5152 znamke Tecnau je namenjen dodelavi knjig.
Podjetje Tecnau je nedavno predstavilo novo knjigoveško linijo, ki je namenjena direktni in posredni dodelavi knjig tiskanih na visoko zmogljivih sistemih neskončnega kapljičnega tiska. Poleg funkcije zgibanja a novi Streamfolder 5152 omogoča tudi režanje in znašanje.

Preberi več

Bobst prodal 300. Visioncut

20200513 VISIONCUT 1.6
Podjetje Bobst je prodal 300 ploski izsekovalni sistem Visioncut.
Podjetje Bobst je na Poljsko prodalo 300. primerek izsekovalnega sistema Visioncut, ki bo obdeloval naročila iz valovitega kartona. Tiskarna Adams, ki ga je kupilo, ima v lasti že pet tovrstnih sistemov, med njimi dva modela Visioncut. Poleg teh v proizvodnji uporabljajo tudi lepilno linijo zložljivih škatel in tiskarski sistem tipa Masterflex-HD s petimi barvnimi agregati.

Preberi več

FKS & EFI: Novosti serije Docucutter

20200504 DC646
Nova programska podpora sistemov FKS/Duplo Docucutter DC-646 Pro in DC-746 je povezana s stopnjo priprave.
Serija sistemov FKS/Duplo Docucutter je deležna razširitve. Novi večfunkcijski sistemi, so bili posebej razviti za namen dodelave digitalno natisnjenih tiskovin, združuje funkcije porezave, žlebljenja, perforiranja in zgibanja v enem prehodu. Listi oziroma tiskane pole se obdelujejo posamično in ne v skladih, kar zagotavlja kakovostnejšo dodelavo bolj občutljivih materialov brez kakršnih koli sledi stiskanja, pretiskovanja in podobnega. Novosti serije Docucutter predvsem zagotavljajo večji pretok opravil oziroma hitrejšo dodelavo.

Preberi več

Heidelberg: Avtomatizacija v dodelavi

20200422Promatrix 145 CSB
Izsekovalni sistem Promatrix 145 CSB odslej sestoji iz robota za logistiko palet, samodejnega podajalnika Non-Stopp, koncepta MasterSet in izlagalnika vzorčnih pol.
Tudi v Heidelbergu se zavedajo vse večjega pomena avtomatizacije, zato podobno kot MBO v svoje sisteme uvaja robotizirane rešitve. Z njimi denimo samdejno označuje palete in jih prenaša v vlagalni del sistema zgibanja. 

Preberi več