Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V sodelovanju s Climate Partner manroland odslej ponuja IT-sistemsko rešitev za upravljanje in kompenzacijo CO2-emisij tiskarske produkcije.






Manroland in Climate Partner ponujata skupno storitev.

Manroland in inštitucija za zaščito podnebja Climate Partner sodelujeta že od začetka leta 2011 in sicer z razvojem IT-sistema za upravljanje in kompenzacijo CO2-emisij. S pomočjo le tega je možno spletno neposredno izračunati CO2-emisije za vsako realizacijo naročila in le te kompenzirati. Več o sistemu oziroma konceptu za zaščito podnebja je dostopnega preko spletne povezave www.klimaneutraldrucken.de/manroland.

Po vnosu relevantnih podatkov za izračun emisij, kot so elektrika, ogrevanje, transport, sistem poda vrednost ogljičnega odtisa. Ta služi kot osnova za oblikovanje strategije za zaščito podnebja za vsako realizacijo posebej tako, da poda za vsako aktivnost specifične realizacije protivredni podnebni projekt. S podporo le teh ima tiskarna nato na svojo tiskovino pravico natisniti logotip ogljično nevtralnega tiska s posebno številko certifikata in potrdila.

Več informacij na www.klimaneutraldrucken.de/manroland in www.climatepartner.com.