Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Advanced Vision Technology (AVT) Ltd. bo na prireditvi Labelexpo 2011 v Bruslju (28. septembra - 1. oktobra) v navezi  s skupino Spectralab predstavil nov spektrofotometer za zagotavljanje ISO barvne korektnosti odtisa na gibkih materialih.


Spektrofotometrični nadzor tiska.

Po navedbah proizvajalca nova rešitev omogoča natančno spektrofotometrično vrednotenje in nadzor na vseh gibkih tiskovnih substratih, kot tudi problematičnih materialih za izdelavo embalaže.

AVT Print-Vision/Jupiter-Plattform je rešitev za samodejno zaznavanje napak v ofsetnem tisku oziroma tisku na papir. Z Advanced Automatic Inspection programskim modulom in prej omenjeno platformo, pa je možno nadzorovati kakovost tiska tudi pri aplikacijah oziroma tisku na prosojne in gibke tiskovne materiale, ki jih srečamo pri izdelavi embalaže. Print-Vision/Jupiter samodejno išče napake, kot so: šabloniranje, pršenje barve, barvne razlike... Sistem napako zazna, na zaslonu pa prikaže informacijo o zaznani napaki in njeno lokacijo na tiskovnem mediju. Sistem operaterja o zaznani napaki opozarja tudi s pomočjo svetlobnih signalov.

Print-Vision/Jupiter omogoča uporabo tudi drugih programskih modulov za nadzor kakovosti in optimizacijo procesa tiska, vse od nadzora visoko produkcijskega flekso tiska, pa do natančnega preverjanja delta E barvnega odstopanja, odtisa bar-kod in še in še.

Več informacij na www.avt-inc.com in www.spectralabsci.com.