Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Eden vodilnih proizvajalcev sistemov za nadzor tiska, QuadTech, je predstavil svoje inovativne rešitve na sejmu rešitev za izdelavo embalaže, PackPlus South 2011, Hyderbad, 1. do 4. julij.


V QuadTechu se držijo načela, da je nadzor procesa najbolj vitalen element za kakovostno in konsistentno produkcijo. Zato so predstavili rešitve, kot je AutotronTM 2600 s sistemom samodjenega nadzora skladja tiska, ClearLogicTM. Celostno predstavlja integrirano, prilagodljivo in stroškovno učinkovit koncept, ki znatno zmanjša izmet in skrbi za zadovoljivo konsistentno kakovost tiska. Sistem deluje na osnovi komaj vidnih oznak in deluje neodvisno od tehnike tiska, tiskovnega materiala in vrste uporabljene barve.

QuadTechov sistem Inspection nepretrgoma nadzoruje tiskovni material skozi tisk, plastifikacijo in morebitno navijanje v zvitek. Posebnost sistema v primerjavi s konkurenčnimi sistemi je, da odčitava oziroma nadzira celotno površino tiskovnega materiala pri katerikoli produkcijski hitrosti in ne le v naprej določene dele površine.

Sistem Inspection.

Sistem Inspection v navezi s SpectralCamTM zagotavlja 100 odstoten nadzor tudi v smislu barvnega nadzora. Posebnost sistema je barvni nadzor ne le tiska na papir, ampak tudi folijo. Z drugimi besedami sistmeo mogoča nadzor tiskovin materialov vse od prosojnih, motnih, pa do neprosojnih. SpectralCam kamera se sestoji iz 31 zaporednih spektrofotomterov, ki zagotavljajo natančne meritve L*a*b*, razliko ΔE in razliko optične jakosti pri katerikoli največji hitrosti tiska. Nadzor se izvaja s pomočjo 72 merilnih polj razdeljenih na 12 enot po 6 polj. Sistem samodejno uravnava parametre tiska s pomočjo primerjave odtisa in potrjenega PDF certificiranega pogodbenega dokumenta s strani stranke. 

Spektrofotometrična kamera SpectralCamTM.

Neodvisen barvno upravljalni sistem s sistemom SpectralCamTM pa omogoča hitro, natančno in barvno korektno merjenje odtisa med samim tiskom. Na ta način omogoča enostaven nadzor odstopanja barvnih vrednosti in obarvanja. Sistem omogoča optično napredno natančno odčitavanje, kar omogoča nadzor tiska tudi na nivoju strukture rastra posameznega izvlečka.

QuadTech ponuja tudi sistem za nadzor rotacijskega tiska, Web Viewing sistem, ki je predvsem primeren za tisk embalaže in omogoča zajemanja visoko ločljivega posnetka pri največjih hitrostih tiska. 100 odstotna povečava omogoča nadzor deformacije rastrskih točk v kateremkoli trenutku, pri čemer sistem še vedno kontinuirano nemoteno odčitava in nadzira sam odtis.

Data Central za sistem Inspection je podatkovna baza za prijavo in analizo ugotovljenih napak in razpoložljivosti tiskarskih sistemov. Sistem celostno omogoča izdelavo poročil, pregledov delovanja v vsakem trenutku in v preteklosti. Predvsem je prednost uporabe omenjenega sistema v enostavnem ugotavljanju mehanskih napak tiskarskih strojev, s čimer posledično enostavno odstranimo napake opažene na odtisu.

Več informacij na www.quadtechworld.com.