Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Proizvajalec tiskarskih strojev Manroland je na srečanju tiskarjev v Nemčiji najavil nekaj novih rešitev. Srečanja se je od 16. do 20. maja udeležilo preko 1,500 tiskarjev s celega sveta.


Predstavili so izpopolnjeno enoto Direct Drive, ki odslej omogoča produkcijo hitrosti do 18,000 pol/uro. Najavili so tudi nadgradnjo sistema neposrednega nadzora tiska Inline Inspector 2.0. Ta deluje na osnovi primerjave izvornega PDF dokumenta in odčitanega iztisa. Na ta način zaznava vse od tipografskih napak oziroma deformacij, partizanov na odtisu, umazanije na gumi, plošči... Rešitev je več kot dobrodošla za nadzor produkcije farmacevtske embalaže, kjer si napak iztisa ne moremo privoščiti.

Omembe vredna je tudi inovativna rešitev proizvajalca barv Sun Chemical, ki je bila predstavljena v Offenbachu v Nemčiji, to je nova hitro sušeča barva. Nova tiskarska barva Sun Chemical, to je SunLit Titan, se popolnoma posuši v pičlih dveh minutah. Prav zaradi tega omogoča skoraj takojšen nemoten potisk manjših nalogov še po drugi strani, kar z običajnimi barvami ni mogoče. Po besedah proizvajalca uporaba nove tiskarske barve pri nakladah na primer 500,000 pol morda nima bistvenega pomena, zagotovo pa pri vse pogostejših nalogih naklade 1,500 izvodov.

Poleg novosti so demonstrirali delo na tiskarskih rešitvah, kot so: Roland 900 XXL širokega formata, Roland 700 HiPrint, Roland 500, Roland 200 in Roland 50. Predstavili so tudi delovanje neposrednega plastificiranja z InlineFoiler Prindor, novega sistema transporta skladov pol, vlagalnika kuvert...

Več informacij na www.manroland.com.