Koenig & Bauer: Nov predstavitveni center


Nov kompetenčni center stoji v popolnoma novi dvorani.
Koenig & Bauer je pred kratkim odprl nov kompetenčni center (CEC - Customer Experience Center) v Radebeulu (Nemčija) blizu Dresdna, ki se nahaja v novo zgrajeni dvorani na več kot  3.000 kvadratnih metrih. Prejšnji center za stranke se tako s tem nadgrajuje v globalni predstavitveni center. Tretjino centra predstavlja prostor za interesente oziroma obiskovalce, v katerem bo nameščena sodobna in aktualna tehnologija znamke Koenig & Bauer. Ta bo na voljo za predstavitve, testiranja, usposabljanja in razvoj novih tehnologij. Sistemi bodo razdeljeni v sklope oziroma teme proizvodnje embalaže, komercialnega tiska in tiska etiket.

Embalažni del bo v končni podobi štel tri proizvodne linije, opremljene s tremi tiskarskimi in štirimi dodelavnimi sistemi. Na ta način bo na enem mestu omogočen vpogled v celotno in celostno avtomatizirano proizvodnjo embalaže: tisk, razrez, lepljenje; z uporabo ustrezne programske delovne opreme. 

V centru je trenutno že nameščen ofsetni tiskarski sistem najnovejše generacije, Rapida 106 X s sedmimi barvnimi enotami, enoto za dvojno premazovanje/lakiranje in enoto za aplikacijo hladne folije  FoilTronic, lepilna linija škatlic Omega Allpro 110 in krožni izsekovalnik CutPro X 106. Prihajata pa še stroja Rapida 145 in CutPro M 144.

Koenig & Bauer je z gradnjo centra začel že v začetku letošnjega leta, notranja oprema in nameščanje strojev se izvaja od 16. junija. V centru so nedavno izpeljali spletno svetovno premierno predstavitev nove generacije strojev Rapida, to je "Koenig & Bauer Live" .

Več informacij na www.koenig-bauer.com.