Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200213 drupa2020 heidelberg
Heidelberg za Drupo pripravlja premierno predstavitev novih tiskarskih sistemov Heidelberg Speedmaster-drupa-2020-Generation.
Na Drupi bo podjetje Heidelberg predstavilo svoje najnovejše rešitve za tisk in medijsko produkcijo. Obravnavali bodo teme optimizacije procesov in inteligentne od operaterja neodvisne produkcije po konceptu pametne tiskarne - "Smart Print Shop". En vrhuncev sejma bo zagotovo premierna predstavitev nove generacije tiskarskih strojev Speedmaster-drupa-2020-Generation.

Industrializacija v tiskarski industriji je vse bolj obsežna, z njo raste tudi povpraševanje po vedno bolj integriranih in digitalno nadzorovanih procesih - od oblikovanja do odtisa tiskovine in nenazadnje dostave te končnemu kupcu. Vse več naročil je po vrhu vsega potrebno obdelati v vse krajšem času. Industrija trenutno išče predvsem kvalificirane strokovnjake, ki se lahko spopadejo z naštetimi vse kompleksnejšimi in hitro odzivnimi izzivi. Digitalizacija sistemov in procesov zato tehnološko gledano edina ponuja dolgoročno in potencialno rešitev. Heidelberg bo v ta namen predstavil svojo že večkrat omenjeno filozofijo pametne tiskarne, to je pod sloganom "Push to Stop" predstavil že na Drupi 2016. Na Drupi 2020 bodo predstavili nadgrajen koncept tovrstnih rešitev, katerih skupna lastnost je več avtomatizacije s številnimi inteligentnimi pripomočki delovanja/upravljanja.

Novi Speedmaster-drupa-2020-Generation
Od aprila 2020 dalje bo na voljo celotna nova serija sistemov Speedmaster-drupa-2020-Generation. Vsi modeli majhnega, srednjega in velikega formata nove serije so opremljeni s funkcijami Push-to-Stop in neposredno povezljivi v sistem v oblaku, v katerem lahko uporabniki uporabljajo različne programske rešitve/storitve. Z novo serijo tiskarskih strojev v Heidelbergu želijo predvsem predstaviti vizijo grafičnega razvoja z uporabo inteligentnih sistemov in tudi umetne inteligence.

Avtomatizirana logistika in upravljanje plošč "Plate to Unit“
Na Drupi bo Heidelberg premierno predstavil tudi celostno avtomatizirano logistiko in upravljanje tiskarskih plošč na formatnih ofsetnih strojih. V živo bo predstavljena samodejna menjava plošč s starimi ne več uporabnimi. Ta predvsem zagotavlja višjo produkcijsko učinkovitost tiska naročil manjših naklad, hkrati pa tudi zanesljivost procesa glede kakovosti, saj rokovanje operaterjev s ploščami ni več potrebno, s tem je posledično manj možnosti prask in drugih poškodb plošč.

Drupa 2020 na dveh lokacijah
Heidelberg bo na Drupi 2020 predstavil vso svojo ponudbo z novostmi za področje izdelave embalaže, promocijskega tiska in tiska etiket. Predstavljena bo celostna digitalna transformacija tiskarske industrije s predstavitvijo celovitih Heidelberg-ovih rešitev ponudbe Ökosystem.

Vzporedno bodo za vse interesente na voljo še odprti dnevi v obratu Wiesloch-Walldorf (Nemčija), v katerem bo predstavljen koncept pametne tiskarne (Smart Print Shop) naslednje generacije s celostno predstavitvijo možnih izdelkov in aplikacij.

Več informacij na www.heidelberg.com.