Technotrans predstavlja nove hladilne naprave

20191231 beta c R513A
Nova hladilna enota Technotrans Beta C R513A.
Podjetje Technotrans je z rešitvama Alpha C in Beta C R513A ponudilo kombinirano hladilno rešitev za hlajeno pripravo vlažilne raztopine in uravnavanje temperature barvnih sistemov. Zaradi nove procesne tehnologije je sistem energijsko učinkovitejši. Poleg opreme so v skladu z okoljevarstveno EU-regulativo F-Gase predstavili tudi hladilno A1-sredstvo R513A. Negorljivo hladilno sredstvo sprošča majhne količine emisij (GWP) in ne postavlja nobenih strožjih varnostnih zahtev uporabnikom.

Novo hladilno sredstvo se na splošno lahko uporablja v kombiniranih napravah za pripravo vlažilnih raztopin in nadzor temperature, tudi enotah Alpha C in Beta C. Enota različice Beta C deluje z dvema ločenima hladilnima cikloma za pripravo vlažilne raztopine in regulacijo temperature črpalk doziranja barve, kar omogoča neposredno medsebojno hlajenje in posledično do 20 odstotkov višjo energijsko učinkovitost. Hladilni kondenzatorji Beta C so povezani z ozkimi kanali, kar zagotavlja manj potrebnega hladilnega sredstva.

Aktualne hladilne rešitve Technotrans sledijo normam in smernicam okoljevarstva po EU-regulativi F-Gase. Količina emisij, ki vplivajo na okolje, oziroma vrednost GWP hladilnega sredstva R513A je bistveno nižja in znaša 631, klasično sredstvo R407C ima za primerjavo GWP-vrednost 1.774.

Več informacij na www.technotrans.com.