Koenig & Bauer in Klingele skupaj razvila CorruCut

20190814 Koenig Bauer Klingele CorruCut
Sistem CorruCut za tisk in izsek v enem.
Skupina Klingele, proizvajalec valovitega kartona in embalaže, in proizvajalec tiskarskih strojev Koenig & Bauer sodelujeta v razvoju sistema CorruCut, ki je trenutno že v prototipski preizkusni fazi. Omenjen sistem je zasnovan na šestbarvnem tiskarskem delu z integriranim rotacijskim izsekovalnim modulom. 

Z novim sistemom želijo podpreti tržni segment s potrebo po masovni produkciji valovite embalaže. Predvsem gre za podporo zahtevnejših blagovnih znamk s proizvodnjo živil. Nov stroj CorruCut poleg visoke kakovosti tiska ponuja tudi visoko stopnjo natančnosti tiska in izseka v enem, kar v masovni proizvodnji valovite embalaže znatno zmanjšuje odpadek. Delovna širina sistema za tiska in izsek je 2,80 m, hitrost pa znaša 12.000 ciklov/uro. Z njim poleg valovite embalaže lahko enostavnejše celostno in masovno izdelujemo tudi druge valovite aplikacije večjega formata, kot so denimo reklamni panoji.

Sistem CorruCut je opremljen s podajalnikom brez valjčkov oziroma s pomočjo vakuuma, kar zagotavlja nežno dovajanje valovitega materiala v sistem. Znotraj sistema je transportni sistem zasnovan kombinirano z zračnim vodenjem in deloma mehanskim s pomočjo valjev. Po navedbah ​​Koenig & Bauer-ja in skupine Klingele bo sistem serijsko opremljen tudi z avtomatiziranimi funkcijami poročanja, kar bo podpori omogočilo dosledno vzdrževanje in predvideti morebitne potencialne zastoje v naprej. Na ta način bo produkcijska učinkovitost sistema na najvišji stopnji.