Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190315 komori H UV L
Komori barvne in lakirne sisteme s H-UV-suśenjem ponuja že od leta 2009.
Japonski proizvajalec tiskarskih strojev Komori je H-UV-rešitve namestil v že več kot 1000 strojev po svetu. Gre za UV-sušilni tehnološki koncept, ki omogoča bolj učinkovito reakcijo zamreženja odtisnjenih UV-barv pod vplivom UV-svetlobnih virov.

Omenjen koncept je tiskarjem na voljo že od leta 2009. Prejel je tudi številna priznanja, kot je denimo priznanje japonskega združenja za tisk in tehnologijo (Japanese Society of Printing Science and Technology - JSPST)  ali nagrada Intertech Technology Award.

V zadnjih nekaj letih se je močno uveljavila aktualna različica sistema H-UV-L(LED), ki zaradi LED-zasnove zagotavlja višjo produkcijsko učinkovitost in energijsko. Posebnost omenjene različice je tudi posebno zračno vodenje papirja (angl. Air guide), ki omogoča nemoten in zanesljiv tisk tako tanjših, kot tudi debelejših tiskovnih materialov.

V januarju letos so tako v Komoriju zabeležili 1002. tiskarski stroj s tovrstno integracijo oziroma nadgradnjo, od tega 527 na Japonskem in 475 po svetu.

Več informacij na www.komori.com.