Manroland Adriatic Open House

20181221 lana roland 706LV evolution press
En izmed predstavljenih tiskarskih strojev tiskarne Lana, Roland 706LV Evolution.
Več kot 90 strokovnjakov iz grafične industrije regije Adriatic, komercialnega in embalažnega sektorja,  se je udeležilo nedavnega dogodka Roland Evolution Open House v tiskarni Lana Karlovačka tiskarna d.d. v Karlovcu (Hrvaška). Omenjena tiskarna velja za eno uglednejših v regiji, osredotočena je na proizvodnjo farmacevtske in živilske embalaže.

Predstavitve dogodka so bile razdeljene v dva sklopa. Teoretični del sta pokrivala Jürgen Holtrode, regijski prodajni direktor pri podjetju Manroland Sheetfed GmbH in Mario Barišić, izvršni direktor pri podjetju Manroland Adriatic. Jürgen Holtrode je izpostavil izjemen poslovni uspeh podjetja Manroland Adriatic s prodajo 5 tiskarskih strojev serije Evolutrion v relativno kratkem obdobju. Mario Barišič pa se je ob tej priliki zahvalil Nikoli Hanželi (izvršni direktor pri skupini Lana Group), ker je dogodek sploh omogočil.
 
20181221 mario nikola
Mario Barišić, izvršni direktor pri podjetju Manroland Adriatic in Nikola Hanžela, glavni direktor pri skupini Lana Group.

Praktični del s predstavitvami delovanja strojev v živo pa sta vodila Jens Kaiser, strokovnjak tehnološkega centra za tisk iz Offenbach-a (Nemčija), in Tomislav Medjurečan, vodja storitev pri podjetju Manroland Adriatic.  Na tiskarskem stroju Roland 702P Evolution so predstavili zmogljivost tiska na fine tiskovne substrate gramature zgolj 45 g/m2 s hitrostjo kar 13,000 pol/uro, kar je primerno za tisk farmacevtskih vloženih prilog. Tisk zložljive kartonske embalaže so v živo predstavili na tiskarskem stroju Roland 706LV Evolution, ki je opremljen s sistemom za simultano vpenjanje tiskarskih form in UV-tehnologijo. Sistem omogoča potisk različnih kartonov, obiskovalcem so v živo izdelali in podarili škatlico s čokoladami.

Obiskovalci so bili priča tudi hitri menjavi tiskarskih opravil z uporabo simultanega sistema za menjavo tiskovnih form (Simultaneous Plate Loading - SPL) , operativnih funkcij QuickChange in zmogljivosti koncepta InLine ColorPilot. Z omenjenimi sistemi smo časovno učinkoviti, manj je tudi proizvedenega odpadka. Poleg sistemov so lahko v živo spoznali še možnost tiska na karton s premazom aluminija, še posebej navdušeni so bili nad enostavnostjo tiska bele pokrivne barve in uporabe UV-barv, prav tako neposredne dodelave s premazi za različne površinske učinke.

Zmogljivosti, prednosti in zadovoljstvo nad tiskarskimi stroji serije Roland Evolution je javnosti razkril tudi poseben gost dogodka, to je Nenad Janošev, tehnični direktor pri podjetju Palladio East, vodilna srbska tiskarna s sedežem v kraju Vršac. Mario Barišić je za konec še dodal, da mu je v zadovoljstvo, ker so sistemi serije Evolution prepoznani kot vodilni, zagotovil je tudi, da bodo tudi v bodoče z rešitvami v regiji skrbeli za  več avtomatizacije, kakovost in učinkovitost tiskarskih poslov.

Več informacij na www.manrolandsheetfed.com.