IST: Nov LED-sušilni sistem LEDcure

20180319 ledcure ist
Nov sistem LEDcure je kompakten, modularen in zmogljiv.
Pametni modularno zasnovan koncept v kombinaciji z robustnostjo in kompaktno obliko omogoča novemu sistemu UV-LED-sušenja LEDcure, da je prilagodljiv in vsestranski različnim uporabniškim zahtevam. Na ta način poljubno prilagajamo njegovo velikost in širino glede na sistem, v katerega bo integriran. Namestimo ga seveda lahko na različna mesta tiskarskega sistema tako, da so pomembni deli stroja še vedno nemoteno dosegljivi, kadarkoli je to potrebno.

XT8 Booster: Učinkovito izrabljena sinergija
Nov LED-sušilni sistem LEDcure celostno nadgrajuje obstoječe LED-sušilne sistem v ponudbi podjetja IST. V svoji zasnovi namreč integrira tehnologijo partnerskega podjetja Integration Technology Ltd. (ITL), to je XT8 Booster. Sinergija tehnologij obeh podjetij namreč zagotavlja višjo izhodno učinkovitost sušenja, saj je moč sistema LEDcure po besedah proizvajalca za 30 odstotkov višja v primerjavi z običajnimi LED-sistemi sušenja. Posebnost novega sušilnega sistema je tudi možnost enostavne zamenjave optičnih delov in LED-svetlobnih lipov.

Zmogljivost z roko v roki s prilagodljivostjo
Z običajno razdaljo sušenja (50-100 mm) od tiskanega substrata sušilni sistem LEDcure zagotavlja visoko zmogljivost sušenja pri največjih hitrostih formalnega ofsetnega tiska. Zmogljivost ni zagotovljena zgolj na račun visoke intenzitete sevanja, ampak tudi na račun spektralne širine tega. Sušenje odtisov je zato hitrejše in učinkovitejše z uporabo različnih UV-LED-barv in lakirnih sredstev, kar pomeni prilagodljivost sušilnega sistema v največji meri.

Več informacij na www.ist-uv.com.