Kyocera: Kompaktnejše modularne UV-LED-sijalke

20180131 Kyocera UV LED
Nov zračno hlajen UV-LED-Light-Air-cooled-G5A-model sijalk proizvajalca Kyocera.
Podjetje Kyocera je nedavno predstavilo model Light Air-cooled G5A UV-LED-sijalk, ki so namenjene za vgradnjo na konvencionalne tiskarske in tudi dodelavne stroje. Po njihovih besedah imajo moč 24 W/m2. Njihova posebnost je zasnova na zračnem hlajenju, omogočale pa naj bi višjo stopnjo obarvanosti na materialih, kot je keramika, etiketni papir, les, različni umetni materiali …

Največja jakost novih sijalk znaša 24W/m2, kar pomeni 350 mJ/cm2 energije pri hitrosti tiska 50 m/min. Nove UV-LED-sijalke imajo valovno dolžino od 385 do 395 nm.

En UV-LED modul omogoča UV_LED sušenje v širini največ 80 mm, v serijo jih seveda lahko povežemo poljubno na želeno končno potrebno širino sušenja. Prav zaradi modularne zasnove je kot sistem prilagodljiv integraciji v poljubne konvencionalne tiskarske sisteme.

Preko vmesnika RS-485 UV-LED-sušilni sistem nudi tudi različne informacije o stanju, kot so dejanska napetost LED-diodah, temperatura LED-diod in stekel, jakosti (10 stopenj z regulacijo napetosti od 1-10V) in aktivnosti žarčenja LED-diod, čas delovanja integriranih ventilatorjev ali obdobje uporabe trenutnih filtrov.

S pomočjo samodejnih nadzornih funkcij lahko sistem sporoča tudi opozorila glede iztrošenosti in napak LED-diod, iztrošenosti filtrov, neustreznih temperatur elementov, neustrezne napetosti …

Več informacij na www.kyocera.com.