Manroland Sheetfed: Kaj prinaša »Direct Access«?

20171122 ROLAND 700 DirectDrive
Vse krajši časi priprave stroja na tisk so vse pogostejša tema tiskarjev.
Nedavno na dnevih odprtih vrat podjetja Manroland Sheetfed v Offenbachu (Nemčija) v predstavitvenem centru Print Technology Center so predstavili aktualne ofsetne tiskarske novosti. Predstavljen je bil nov sistem barv, ki ne vsebujejo kovinskih delcev ali fotoiniciatorjev za zanesljivo in učinkovitejše sušenje. Kot posebna zanimivost je bila predstavljena tudi funkcija upravljanja »Direct Access« za tiskarske sisteme z zasnovo Direct-Drive.

Na dogodku so obiskovalcem predstavili celoten proizvodni proces izdelave tiskarskega stroja, vse od manjših do tistih večjih serije XXL. Kot posebnost je bil predstavljen tudi nov model Roland 700 Evolution.

Roland 700 DirectDrive: Nična poraba časa za menjavo plošč.

Proizvajalec tiskarskih barv Epple Druckfarben AG iz Neusäßa (Nemčija) pa je dogodek izkoristil za predstavitev novega koncepta tiskarskih barv Pure, ki ne vsebujejo kovinskih delcev ali fotoiniciatorjev za zanesljivo in učinkovitejše sušenje. Zasnovane so na patentirani barvni tehnologiji, ki zagotavlja trajnost, hitro in učinkovito sušenje ter možnost neposredne dodelave odtisov. Tisk z omenjenimi barvami so predstavili tudi v živo na osembarvnem tiskarskem sistemu Roland 700 Evolution z integriranim obračalnikom in Direct Drive tehnološko zasnovo.

»Direct Access« in Lack-PPL
Ena izmed zanimivejših predstavitev pa je bil tudi tisk na sistemu Roland 706 z lakirno in UV-sušilno konfiguracijo. Bistvo predstavitve je bilo predstaviti pripravo stroja na tisk v čim krajšem času s pomočjo Direct Drive tehnologije v povezavi z novim konceptom vpenjanja lakirnih plošč (Lack-PPL) in funkcije »Direct Access«. Funkcija »Direct Access« omogoča pripravo lakirne enote med menjavo tiskarskih plošč ali pranjem valjev, za hitro menjavo lakirnih plošč pa skrbi nov vpenjalni koncept Lack-PPL.

Prihodnji dnevi odprtih vrat so načrtovani v prvem tromesečju prihodnjega leta.

Več informacij na www.manrolandsheetfed.com.