D-Flex: Tisk in neposredno izsekovanje etiket

Focus 20170822 Label Machinery D Flex
Sistem D-Flex proizvajalca Focus Label Machinery je kompaktna rešitev za digitalni tisk in neposredno izsekovanje etiket.
Na letošnjem sejmu Labelexpo Europe 2017 v Bruslju (Belgija) se bosta predstavili tudi podjetji Focus Label Machinery (Stand 7D25) in Link Label Machinery (Stand 4C30). Glavna atrakcija bosta zagotovo sistem za digitalni tisk in neposredno izsekovanje etiket ter sistem za digitalno dodelavo etiket L 330 H.

Proizvajalcev Focus Label Machinery je sistem D-Flex zasnoval liniji Reflex z integriranimi brizgalnimi glavami proizvajalca Konica Minolta, fleksotiskarskimi agregati, izsekovalnim modulom in nožem za vzdolžni rez, kar omogoča celostno produkcijo etiket v enem prehodu s hitrostjo do 50 m/min. Izsekane/prisekane etikete lahko zlaga v pole ali navija v zvitek, lahko pa liniji na izhodu dodamo še modul neposrednega lakiranja.

Predstavili bodo tudi rešitev Reflex S Servo, ki omogoča dodelavo etiket s funkcijami: dotiska, premazovanja, lakiranja, laminiranja, aplikacije hladne folije; iz zvitka ali v poli hitrosti vse do 100 m/min.

Zanimiva bo tudi predstavitev nove fleksotiskarske rotacije Eflex 330, ki je zasnovana na šestih hlajenih UV-fleksotiskarskih agregatih. Kot nadgradnja je za omenjeno rotacijo na voljo tudi integracija digitalnega tiskalniškega modula za neposreden tisk variabilnih podatkov.

Obiskovalci bodo lahko spoznali tudi prenovljeno podobo fleksotiskarskega sistema Proflex SE s posebnimi DROP-in-tiskovnimi valji.

Dodelava etiket z rešitvami Link Label Machinery
Tajvansko podjetje Link Label Machinery bo predstavilo nov sistem digitalne dodelave L 330 H, ki ga je možno dobaviti v različnih konfiguracijah funkcij glede na potrebe strank s polrotacijskimi in ploskimi modularnimi enotami za vroče in reliefno preganje, fleksotisk, ofsetni in knjigotisk, plosko modularno enoto za sitotisk in polrotacijsko modularno enoto za izsekovanje. Sistem s polrotacijskimi enotami je krmiljen s pomočjo servo-pogonov, ploske enote so elektronsko krmiljene.

Predstavili bodo tudi polrotacijski ofsetni tiskarski stroj Link 350, katerega tiskarske agregate sinhrono krmili po osem servo-motorjev. Kot nadgradnja omogoča tudi funkcijo neposrednega hibridnega tiska in obdelave. Nadgradimo ga lahko tudi s povezavo z omenjeno digitalno dodelavno rešitvijo L 330 H.

Več informacij na www.focuslabel.com in www.linklabel.com.