Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170704 kba RapidaLiveApp
Podjetje KBA predstavilo rešitvi Ergo Tronic Auto Run in Rapida Live App.
Z rešitvijo Ergo Tronic Auto Run je podjetje KBA predstavilo še eno novost v vrsti rešitev avtomatizacije procesov industrijskega tiska. Ta na osnovi liste nalogov samodejno pripravi/nastavi in zažene poljubne stroje v produkcijski verigi takoj, ko je določen nalog na določen stroju izveden. Avtomatiziran proces je prekinjen zgolj ob posegu operaterja v listo nalogov s produkcijskimi spremembami.

V primeru menjave mutacij ali nalogov spletnega tiska priprave stroja ni potrebno konfigurirati. Začetek priprave stroja, menjava naloga, priprava tiska, upravljanje obarvanja in skladja si logično sledijo v zaporedju v skladu z osnovnimi tehničnimi parametri naloga. Naloga operaterja je nadzor avtomatizacije in pravočasna dostava ustreznega tiskovnega materiala, barv, tiskarskih plošč in ostalega za nemoteno avtomatizirano delo.

Ergo Tronic Auto Run je najbolj primeren za komercialne tiskarje s številnimi nalogi manjših naklad. Tisk je na tak način avtonomen, prednosti pa prinaša predvsem v tisku mutiranih ali večjezičnih tiskovin in naročil spletnega tiska. Uporaben je tudi v produkciji embalaže manjših naklad, kjer je nastavljanje strojev kompleksnejše in zamudnejše.

S pomočjo mobilnega telefona in mobilne aplikacije Rapida Live App so lahko uporabniki s produkcijskimi stroji direktno povezani ves čas. Aplikacija uporabnika v realnem času informira o trenutni izvedbi naloga, koliko časa je še potrebnega do končne izvedbe tega. Na ta način se lažje koordinirajo, kdaj morajo nadzirati določen stroj in korektnost njegove avtomatizacije.

Poleg omenjenega aplikacija omogoča tudi prikaz energijske učinkovitosti in količine ustvarjenih CO2-emisij na denimo 1000 odtisnjenih pol. S pomočjo aplikacije sledimo tudi porabi/uporabi potrošnega materiala, za posamezen nalog ga izberemo lahko ročno s skupnega seznama materiala ali morebitnih referenčnih QR-kod.

Poseben modul za sledenje vzdrževalnih del na posameznih strojih evidentira vse posege, prikaže tudi kratkoročne še potrebne. Za vsako vzdrževalno opravilo ponudi tudi opis korak za korakom, možno je tudi sprotno vnašanje komentarjev izvajalcev korakov teh opravil.

Več informacij na www.kba.com.