Nov koncept LED-sušenja za ploski ofsetni tisk

20170602 IST Metz LED cure
Izgled nove LED-cure rešitve za ploski ofsetni tisk proizvajalca IST Metz.
Na dogodku UV Days (15.-18.5.2017) je podjetje IST Metz predstavilo svetovno novost za UV- in LED-UV-aplikacije. Novost je LED-cure sušilni sistem za ploske ofsetne tiskarske stroje, ki s prilagoditvijo nastavitev prinaša predvsem večjo učinkovitost. Odlikuje ga tudi vodno hlajenje.

Nova LED-sušilna enota je zasnovana modularno, kombinacija robustnega in kompaktnega ohišja zagotavlja prilagodljivost in vsestranskost uporabe. Dolžina je prilagodljiva, zato jo je moč integrirati v poljubne sisteme ploskega ofsetnega tiska in na poljubna mesta tiskarskih agregatov. Posebnost sistema LED-cure je tudi enostavno izmenljivo/nadgradljivo čipovje. Maksimalno jakost žarčenja enota zagotavlja na dolžini 80-100 mm od tiskovnega substrata. Učinkovito posuši vse odtise izdelane tudi z najsodobnejšimi LED-UV-barvami in lakirnimi sredstvi.

S hčerinskim podjetjem Integration Technology Ltd. (ITL) pa je podjetje IST Metz predstavilo še nadgradnjo LED-cure sistema, to je rešitev XT8 Booster, ki sušilnemu sistemu poveča zmogljivost sušenja še za 30 odstotkov.

Nov sušilni sistem je trenutno še v končni testni fazi, na voljo trgu pa bo konec leta.

Več informacij na www.ist-uv.de.