Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160628 Edale AIIR System
Fleksotiskarski sistem Edale FL5 s samodejnim vodenjem skladja in obarvanja AIIR.
AIIR (Autonomous Inking, Impression and Registration – sistem samodejnega vodenja obarvanja, barvnega vodenja in upravljanja skladja) je novost podjetja Edale, ki po njihovih besedah s pomočjo optičnih kamer zagotavlja korektno obarvanje in skladje obeh strani fleksotiska.

Sistem AIIR je bil razvit v sodelovanju z izraelskim proizvajalcem tiskarskih sistemov AVT. Osnovan je na obstoječi tehnologiji portfelja Edale, sistemih nadzornih kamer fleksotiskarskih strojev FL3 in FL5. Z lastno razvito programsko opremo in petimi krmilnimi moduli fleksotiskarskemu sistemu zagotavlja samodejno vodenje obarvanja in skladja.

Skladje uravnava AVT-Helios-S-kamera s pomočjo natisnjenih oznak skladja na koncu tiskarskega sistema. Sistem ovrednoti relativno pozicijo in glede na to izračuna in izvede ustrezno korekturo. Skladje je uravnano tako v vzdolžni, kot tudi prečni smeri.

AVT-Helios-S-sistem pa omogoča tudi samodejno vodenje obarvanja s pomočjo analize odtisnjene podobe in samodejnega uravnavanja ploščnih in rastrskih valjev. Z vsakim odtisom se izvedejo tudi ustrezne korekture.

Po besedah proizvajalca samodejni sistem AIIR zagotavlja manj makulatur in krajši čas priprave fleksotiskarskega stroja na tisk.

Več informacij na www.edale.com.