Miyakoshi: Nov suhi ofsetni tiskarski stroj

20151019 Miyakoshi suhi ofset
Semi-rotacijski tiskarski sistem suhega ofsetnega tiska za tisk etiket.
Japonski proizvajalec tiskarskih strojev, Miyakoshi Printing Machinery, je na letošnjem sejmu Labelexpo Europe 2015 v Bruslju (Belgija) predstavil nov semi-rotacijski UV tiskarski sistem MWL13A. Vsak suhi ofsetni agregat se sestoji iz zgolj petih valjev. Razstavljen je bil tudi UV-sistem za suhega ofsetnega tiska za produkcijo etiket MJP13LX-UV.

Nov model MWL13A je na voljo v dveh širinskih različicah, 350 mm in 420 mm, različnih dolžino odtisa od 127 do največ 356 mm. Največja hitrost tiska znaša 200 odtisov/minuto, kot dodatna opcija je na voljo nadgradnja na produkcijsko hitrost tiska 300 odtisov/minuto. Podpira tisk na materiale debeline od 70 do največ 300 mikrometrov.

Podjetje Miyakoshi je predstavil tudi nove zmogljivejše različice MLP. Različica H omogoča odtis dolžine največ 406,4 mm in hitrost tiska iz zvitka največ 121 metrov/minuto. Predstavlja alternativo fleksotisku, nadgraditi pa jo je možno s sitotiskarskim modulom za premazovanje in modulom za preganje z vročo folijo. Omenjeni nadgradnji sta združljivi tudi s sistemi različic MLP in MWL.

Na sejmu je bil predstavljen sistem MJP13LX-UV v povezavi s brizgalnim piezo-modulom, ki omogoča direktno UV-kapljično izpisovanje na etiketne materiale z brizganjem kapljic variabilne velikosti, ločljivosti 1200 x 1200 dpi in največje hitrosti izpisa 50 m/min.

Več informacij na www.miyakoshi.co.jp.