Omet predstavil dva nova tiskarska sistema

20150528 Omet Varyflex-V2-Offset
Sistem Varyflex V2 Offset proizvajalca Omet.
Na nedavnem sejmu Converflex 2015 vMilanu (Italija) je italijanski proizvajalec tiskarskih strojev Omet (Lecco/I) predstavil dva nova modela. iFlex je zasnovan za tisk etiket iz zvitk, model Varyflex V2 Offset pa je hibridni sistem tiska iz zvitka srednjih širin za produkcijo gibke embalaže prilagodljivega formata.

iFlex
Sistem iFlex je rešitev s številnimi avtomatiziranimi funkcijami, ki je zato predvsem enostaven za uporabo in namenjen produkciji etiket v zvitku. Upravljanje skladja denimo poteka preko servokrmilnikov, zato je le to hitro in učinkovito predvsem pri pogostejših menjavah nalogov.

iFlex odlikuje predvsem kratka pot papirja, ki znaša 1300 mm, saj je zaradi te manj makulatur v fazi priprave tiska. Pogon tiskovnih valjev je direkten, kar posledično zagotavlja boljšo tiskovno kakovost.

Dolžina reza materiala iz zvitka je prilagodljiva od 5 do 18 ½ palca, pri čemer je lahko širina zvitka največ 370 mm, iztisljivost pa širine največ 365 mm. Največja hitrost tiska znaša 190 m/min. Na voljo je tudi dodatni rotacijski sitotiskarski modul z menjalno kaseto širine od 12 do 24 palcev.

Varyflex V2 Offset
Sistem Varyflex V2 Offset z UV-tehnološko zasnovo je na voljo v dveh različicah širin valjev: 670 mm (26'') in 850 mm (33''). Rotacijski sistem tiska srednjega formata je v osnovi ofsetni sistem tiska, ki zagotavlja predvsem visoko produktivnost, barvno ponovljivost iztisa in nizke obratovalne stroške izvedbe nalogov večjih naklad. Namenjen je produkciji gibke embalaže, etiket, kartonov, potisku večslojnih folij in izvedbi posebnih aplikacij.

Po besedah proizvajalca je nov stroj enostaven za uporabo in več kot prilagodljiv potrebam uporabnika. Za stroj so na voljo tiskarski rokavi iz lahkih in vzdržljivih materialov, kot so steklena vlakna, karbonska vlakna in aluminij. Sistem samodejnega vodenja skladja pa zagotavlja, da je tudi produkcijsko učinkovit, hiter in učinkovit v pripravi na tisk, kar posledično zmanjšuje količino odpadka oziroma materialne stroške.

Več informacij na printing.omet.com.