Razširjena serija rešitev Rapida

20150512 KBA Rapida Pro
Novosti prvič predstavljene na dnevih odprtih vrat Open House.
Skupina KBA je tekom letošnjega sejma China Print na Kitajskem predstavila nov ofsetni tiskarski stroj rezanega srednje velikega formata. Nova Rapida 105 Pro je zasnovana za učinkovitejša delovna okolja.

Nova različica stroja je umeščena nekako med osnovni model Rapida 105 in naprednejšo serijo strojev serije Rapida 106. V primerjavi z osnovnim modelom Rapida 105, ki zagotavlja hitrost 17.000 odtisov na uro v standardnem formatu 740 x 1.050 milimetra, nova različica ponuja večji format, z večji obsegom avtomatizacije hitrejšo priprav na tisk in nov inovativen pristop upravljanja sistema. Uporabniku je kar se da individualno prilagodljiv.

Vse nastavitve stroja se izvajajo preko ekrana občutljivega na dotik. Specifične nastavitve referenčne tiskovnim substratom je možno shranjevati in jih nemudoma privzeti iz knjižnice za ponovno in učinkovito uporabo, saj prihranijo čas priprave in zagotavljajo manj odpadka le te.

Menjava plošč poteka popolnoma avtomatsko za pranje gumi, tiskovnih in ploščnih valjev pa je na voljo sistem Clean Tronic. Kot dodatna opcija so na voljo tudi sistemi Drive Tronic SRW, Clean Tronic Multi in Clean Tronic UV. S funkcijo »Fast Clean« lahko sistem peremo pri višjih hitrostih, kar samo čiščenje skrajša s 4 na 2 minuti.

Sistem Rapida 105 Pro lahko sestavlja do 10 barvnih agregatov, obračalnik pol in več zaporednih lakirnih členov. Skratka prilagodljiv je individualnim željam uporabnika. Poleg komercialnih možnosti tiska ponuja tudi številne funkcije za tisk embalaže.

Več informacij na www.kba.com.