Dvojna ponudba Follmana za fleksotiskarje

20150107 FollmannNove tiskarske barve so posebej primerne za tisk folij iz umetnih mas.
Podjetje Follman je za boljše tiskovne rezultate z novo rastrsko tehnološko rešitev DFTA Screen V4.2 ponudilo nove fleksotiskarske barve za tisk embalaže na vodni.

Za fleksotisk je podjetje Follmann ponudilo nove tiskarske barve na vodni osnovi serije Folco Aquaflex. Priporočajo jih predvsem v povezavi z uporabo rastrske tehnologije DFTA in rastra Screen V4.2. Po besedah proizvajalca je na ta način možno linearno z digitalne predloge upodobiti še tako majhen raster na tiskovni substrat. Upodobitev grafik, slik in drugih kompleksnejših elementov s podrobnimi motivi je zato bistveno enostavnejša, to še posebej velja za podrobnosti v svetlih tonih. Rastrska tehnologija DFTA Screen V4 zagotavlja raster linijature 63 linij/centimeter. Po besedah proizvajalca zato fleksotiskarji ne potrebujejo posebnih aniloks valjev.

Serija fleksotiskarskih barv Folco Aquaflex je primerna za sisteme fleksotiska in globokega tiska. Namenjena je tisku na premazne in nepremazne papirje, pa tudi folije iz umetnih mas, kot so PE, PP, PET in PA. Barve so primerne tudi za tisk živilske embalaže. Poleg osnovnih procesnih barv je možno naročiti tudi vse posebne odtenke Pantone, HKS, RAL. Posebej sta na voljo tudi zlata in srebrna barva.

Več informacij na www.follmann.com.