Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20141222 Mueller-Martini
Tiskarski sistem za tisk obrazcev proizvajalca Müller Martini.
Podjetje Müller Martini je napovedalo ukinitev programa proizvodnje tiskarskih strojev v letu 2015. Proizvodnji obrat v Maulburgu bo po novem nudil storitve, kot so podpora in nameščanje.

Müller Martini v začetku leta 2015 načrtuje ukinitev proizvodnje linije tiskarskih strojev. Razlog za to je problematičen trg, zato si želijo reorganizacije. Kot del svoje strateške preureditve poslovanja bodo še vedno osredotočeni tudi na dodelavo tiskovin, v svojo storitveno dejavnost pa bodo vključili tudi vzdrževanje dodelavnih strojev proizvajalca Heidelberg.

Po besedah proizvajalca že dalj časa beležijo vpad prodaje, zato se želijo trgu prilagoditi. Klasičen tisk obrazcev je močno vpadel, zato so že poskušali z nadgradnjo klasičnih ofsetnih sistemov za tisk obrazcev in etiket s funkcijo variabilnega tiska podatkov. Tudi na področju varnostnega in komercialnega tiska je bil razvoj bogat, a večjega tržnega zanimanja ni bilo. Vodstvo vidi poslovne priložnosti v širjenju ponudbe s partnerskimi rešitvami za tisk embalaže, a po njihovih besedah je zadovoljive težko najti.

Več informacij na www.mullermartini.com.