Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20140924_linzbach.jpg
Predsednik uprave Heidelberga Gerold Linz Bach.
Uprava skupine Heidelberg Druckmaschinen AG načrtuje 15-odstotno zmanjšanje števila zaposlenih v oddelku proizvodnje ploskih ofsetnih strojev. Po sporočilu javnosti pred dvema mesecema, da se Heidelberg umika s številnih področij razvoja rešitev dodelave, sledi sporočilo zb napovedjo dodatnega zmanjšanja števila zaposlenih. Predvsem bo ukrep prizadel obrat proizvodnje ploskih ofsetnih rešitev, saj reorganizacija vključuje ukinitev večine tovrstnih delovnih mest v obratu Wiesloch-Walldorf.

Uprava je v sporočilu za javnost utemeljila, da se trg že davno razpolovil in da s preobsežnimi kapaciteti ne morejo racionalno poslovati. Današnjo tiskarsko panogo in trg tiskovin spremlja postopna konsolidacija, kar morajo upoštevati z reorganizacijo tudi spremljajoči proizvajalci.

Z reorganizacijo skupina Heidelberg želi utrditi svoj položaj na trgu in zagotovi trajno donosnost poslovanja. V preteklem letu je skupina rešila poslovanje z drugimi neprimarnimi aktivnostmi, kot je servis, podpora uporabnikom in prodaja potrošnega materiala.

V Heidelbergovem obratu Wiesloch-Walldorf je po besedah uprave trenutno 5150 zaposlenih, podatek ne vključuje praktikantov in distributerjev. Pred časom gospodarske krize v letu 2008 je bilo le teh skupno 8500.

Več informacij na www.heidelberg.com.