Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20141114_manroland-sheetfed.jpg
Roland 700 Hi Print je z novimi funkcijami produktivnejši.

Za ofsetne tiskarske stroje serije Roland 700 Hi Print je skupina Manroland Sheetfed predstavil sedem novih funkcij, Namenjene so konfiguraciji sistemov s šestimi barvami in dodatnim lakirnim členom. Med novosti sodi platforma SPL za samodejno upravljanje tiskarskih plošč, ki ponuja simultano vlaganje, vpenjanje in pranje gumi-prevlek. Tiskarji z omenjeno avtomatizacijo v povprečju privarčujejo 7,5 minut na nalog.

Novost je tudi zračno upravljanje tiskovnih pol s centralnim zračnim sistemom. Boljše vodenje papirja oziroma tiskovnih pol zagotavlja večje hitrosti tiska z vajenih 16.000 na 17.200 pol na uro.

Nov je tudi LEC (Low Energy Curing)koncept sušenja, ki v osnovi predstavlja UV-tehnologijo sušenja. Njegova odlika je predvsem večja energijska varčnost oziroma učinkovitost.

Za nadzor kvalitete tiska pa je na voljo nadzorni sistem »Eye in the Sky«, ki je neposredni nadzorni sistem kvalitete tiska vsake posamične pole.

Nov je tudi kapljični modul za neposredno številčenje.

Obstoječ modul za neposredno apliciranje hladne folije pa je nadgrajen z novo Index-funkcijo. Ta zagotavlja bolj racionalno rabo folije in tako privarčuje od 19 do 62-odstotkov le te, pravijo v skupini  Manroland Sheetfed.

Več informacij na www.manroland.com.