Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Štirje projekti partnerji razvili nov sedembarvni sistem MP-System za tisk etiket in embalaže iz ozkih zvitkov.


Nov sistem MP-System omogča enostavno prilagoditev klasične tiskarske osnove na digitalno tonersko.
 
Sistem je zasnovan za izdelavo etiket in embalaže iz ozkih zvitkov z UV-flekso ali UV-ofsetno tiskarsko osnovo. Sedembarvna zasnova stroja omogoča tisk večjega barvnega obsega oziroma posebnih barvnih odtenkov Pantone.

Združljivost tudi z digitalnim tonerskim tiskom
Večina klasičnih tiskarjev zaradi vse manjših naklad in zahtevnih naročil želi nadgraditi svoje strojne kapacitete. Sistem MP-System je zasnovan tako, da je združljiv z digitalnimi tiskarskimi moduli na osnovi tonerjev. V ta namen je partnersko podjetje Zeller+Gmelin razvilo posebno serijo barv, ki izhaja iz osnove barv serije Uvaflex. Na voljo so procesni (CMYK) odtenki in dodatne: oranžna, zelena in vijolična. Za segment tiska embalaže je na voljo tudi nižje migracijska različica barv.

Tri dodatne procesne barve so namenjeni izpisu večjega barvnega obsega in zmožnosti tiska večjega deleža posebnih zaščitnih barv barvne knjižnice Pantone. Hkrati z razširjenim barvnim obsegom izpisa eliminira proces mešanja posebnih barv, čiščenja tiskarskih členov in podobnega, saj je obseg zadovoljiv za reprodukcijo še tako zahtevnih barvnih odtenkov. Posledično je prihranjen seveda tudi čas, saj je sistem barvno zmogljiv in prilagodljiv v trenutku.

Za stabilno produkcijo so posebej razviti rastrski valji, način prenosa barve, sama tehnologija tiska in tehnika reproduciranja izvlečkov.

Več informacij na www.zeller-gmelin.de.