Heidelberg Speedmaster CD 102 10-odstotno produktivnejši

S Preset-Plus vlagalnikom in izlagalnikom ter vrsto samodejnih funkcionalnosti akcidenčnega tiska in tiska embalaže Heidelbergov tiskarski stroj Speedmaster CD 102 zagotavlja 10-odstotno večjo produktivnost.
 

Nov tiskarski stroj Speedmaster CD 102 še posebej primeren za tisk embalaže.
 
Nova različica stroja Heidelberg Speedmaster CD 102 je trgu na voljo od aprila letos dalje. Standardno je odslej opremljen z vlagalnim in izlagalnim modulom Preset-Plus in vrsto avtomatiziranih funkcij. Kot tak omogoča tisk v formatu 70 x 100 cm z 10-odstotno večjo produktivnostjo.

Stroj je primeren tiskarjem komercialnih tiskovin, embalaže ali etiket. Po besedah proizvajalca naj bi bil ta stroj tako kot aktualni predhodni modeli enostavno nadgradljiv in prilagodljiv novim potrebam uporabnika. Omogoča potisk papirja debeline 0,03 mm pa vse do kartona debeline največ 1 mm. Kot opcija je stroj na voljo še z dodatnimi moduli, kot so lakirni člen (tudi UV), samodejno pranje gum in valjev, podaljševalne enote izlaganja ... Kombinacija Drystar Combination Carton je tako opremljena z IR/vroči zrak sušilno enoto in posebno dodatno sušilno komoro za tisk kartona.

Z novim vlagalnikom in izlagalnikom Preset-Plus je format in sesalni zrak avtomatsko nastavljen preko upravljanje konzole z ekranom občutljivim na dotik.

Osnovna različica z vlagalnikom in izlagalnikom Preset-Plus je opremljena tudi s samodejno menjavo plošč (funkcija AutoPlate) in upravljanim sistemom Prinect Press Center Compact. S pomočjo Prinect Easy Control je zagotovljeno barvno upravljanje tiska. Nov Speedmaster CD 102 je podprt za integracijo v delovni sistem Prinect Workflow, nadgradimo ga lahko tudi s samodejnim sistemom nadzora barvnega tiska Prinect Image Control.

Več informacij na www.heidelberg.com.