Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Za izboljšanje produktivnosti in tiskovne kvalitete je podjetje Quadtech razvilo modul Touch-Register za CI-flekso tiskarske stroje.
 

Nov avtomatski modul za nadzor tiskovnega skladja.

Ameriško podjetje Quadtech, ponudnik rešitev za upravljanje tiskarskih sistemov (sistemi za barvno upravljanje, sistemi za upravljanje skladja, sistemi za upravljanje tiskovnega materiala, sistemi za nadzor tiska), je predstavilo nov nadzorno/upravljalni modul. Modul Touch-Register je namenjen upravljanju barvnega skladja na CI-flekso tiskarskih sistemih, to so sistemi s centralnim cilindrom.

Nov modul omogoča samodejno upravljanje in nadzor skladja do največ 12 barv. Zagotavlja manjše število makulatur zaradi neskladja v pripravi tiska in korektno skladje skozi celotno produkcijo.

Sistem deluje na osnovi optičnega poravnavanja vseh procesnih barv. Tiskar mora le v začetku korigirati skladje preko zaslona občutljivega na dotik, definira tudi tolerančno območje skladja natančnosti največ 50 mikronov. Od zagona dalje sistem samodejno uravnava vsakršna neskladja, tiskar, pa preko zaslona lahko spreminja nastavitvene parametre.

Modul sestavljajo nadzorne kamere, ki z največ 16-kratno povečavo nadzirajo napake skladja na skladnostnih oznakah. Korekcija skladja poteka v realnem času, tako da le teh s prostim očesom ni možno zaslediti.

Več informacij na www.quadtechworld.com.