Nova produkcijska linija Bobst

Podjetji Brohl Wellpappe in Bobst sta v sodelovanju razvila nov sedem barvni produkcijski sistem Inliner Bobst. Sistem je namenjen tisku in izdelavi embalaže iz valovitega kartona in je opremljen z modulom za lakiranje in IR- ter UV-sušenjem.


Nova Bobstova produkcijska linija s tiskom valovitega kartona.

Po nedavnem razvoju pet barvnega sistema so sedaj dodali še dve barvni enoti in modul lakiranja z vmesnim in končnim IR- sušenjem. Nadgradnja je seveda tudi popoln samodejni nadzor kvalitete tiska tako imenovanega sistema Bobst FFG 924 NT RS. Z novim sistemov pri menjavi tiskovnih materialov ni več potrebno menjevati rastrskih aniloks valjev, kar posledično prinaša krajši čas priprave in manj zastojev.


Kljub nepotrebni menjavi rastrskih valjev je sistem opremljen s sistemom za hitro menjavo le teh. novost je tudi samodejno uravnavanje dolžine odtisa, tisk z različno višino klišejev, krožni nož, zračno upravljanje tiskovnega materiala, posebni zgibalni modul z dvojnim zgibom in lepljenjem v zgibu. Posebna novost pa je že omenjeni nadzorni sistem kvalitete tiska, ki dejansko preveri korektnost izdelave končne zloženke. Poseben podajalnik z visoko zmogljivostjo Prefeeder Multiloader in zlagalnik FFG Palettizer Multipal zagotavljata produkcijo največ 20.000 zložen na uro.

Več informacij na www.bobst.com.