Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
KBA je v prvi dveh mesecih letošnjega leta beležil manjšo prodajo predvsem na področju prodaje ofsetnih tiskarskih rešitev. Skupina načrtuje reorganizacijo.


Skupina Koenig & Bauer AG (KBA) bo morala za prihajajoče leto svoja poslovna pričakovanja znižati. Kljub že nekaterim izvedeni reorganizacijskim ukrepom so v prvih devetih mesecih beležili padec prodaje. S tovrstnimi ukrepi bodo pospešeno čim prej skušali stabilizirati svoje poslovanje tudi na daljši rok.

Dejansko stanje skupine je težko oceniti zaradi nemerljivih strokov že izvedenega nedavnega prestrukturiranja in izgub slabih terjatev. Med vsemi rešitvami portfelja, kot so sistemi za ploski tisk, digitalni tisk, rotacijski tisk in drugo, so največji upad iz poslovanja utrpele rotacijske rešitve.

Zanimiv preobrat pa v KBA beležijo z domačega področja prodaje, v primerjavi z letom 2012 so za 50-odstotkov več rešitev prodali na domačem trgu. Verjamejo, da bodo z nadaljnjimi reorganizacijskimi ukrepi s svojimi rešitvami ponovno dosegli večji delež prodaje tudi na tujih trgih.

Več informacij na www.kba.com.