Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Italijanski proizvajalec tiskarskih sistemov Schmalbahn za tisk embalaže in etiket, Omet, je na Drupi 2012 kot novost predstavil kapljični modul in integracijo tega v fleksotiskarski sistem.


Kapljični modul za neposredni izpis, Jetplus.

Kapljična novost se imenuje Jetplus in je namenjena integraciji v sisteme tiska etiket serije Xflex X6 ali sisteme za tisk gibke embalaže serije Varyflex V2. Predstavljena je bila štiribarvna brizgalna različica v osem barvnem sistemu Xflex X6 430.
 
Kapljični modul zagotavlja neposredno brizganje in produkcijo sistema hitrosti 60 m/min. To velja tudi za bolj kompleksne aplikacije. Posebnost omenjenega kapljičnega sistema je tudi pralni oziroma čistilni sistem šob, ki omogoča, da brizgalni sistem preide v stanje pripravljenosti (Stand-by-Modus) kadarkoli in kadarkoli omogoča tudi ponovni zanesljivo nemoten pričetek izpisovanja.
 
Ena zanimivih predstavitev je bila tudi neposredna dodelava z izsekovanjem s pomočjo integracije modula Monotwin Cut. Modul zagotavlja izsekovanje visoke produkcijske zmogljivosti, pri menjavi naloga pa zagotavlja enostavno menjavo izsekovalne forme oziroma valjčnega izsekovalnega orodja. 
 
Več informacij na www.omet.it.