Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg je razširil uveljavljen portfelj rešitev Anicolor z novim modelom formata B2.


Ofsetni tiskarski sistem Speedmaster XL 75 Anicolor.

Obiskovalci razstavnega prostora Heidelberg so na Drupi lahko v živo spremljali produkcijo na tiskarskem stroju Speedmaster XL 75 Anicolor v petbarvni konfiguraciji s neposrednim lakirnim agregatom. Sistem je primeren za komercialni tisk.
 
Po besedah proizvajalca je nov sistem zasnovan na formuli 90:50:50 - 90 odstotkov manj makulatur, 50 odstotkov krajši časi priprave tiska in 50 odstotkov večja produktivnost. Zaupali so tudi, da je bila B3-različica Anicolor SM 52 doslej prodana že več kot v 1000 kosih.
 
Ofsetni tiskarski sistemi Anicolor so sistemi nevtralnega tiska, po besedah Stephana Plenza so omenjeni stroji kar se da ekološko napredni glede na industrijsko namembnost. Ekološki so tudi za 75 odstotkov primerov tiskarn, ki izvajajo naloge komercialnega tiska in tiska embalaže manjših naklad.
 
Poleg 60 novosti, ki so bile navzoče na razstavnem prostoru, je pomembnejša zagotovo tudi zgibalna rešitev Stahlfolder TH 82 ki je v primerjavi s klasičnimi 50 odstotno produkcijsko učinkovitejša zahvaljujoč sofisticiranemu vlagalniku PFX.
 
Heidelberg je predstavi tudi rešitve vizije razvoja grafične industrije, torej 3D-dodelavo s pomočjo kapljične tehnologije, napredno sušilno lasersko tehnologijo. Po besedah Plenza je sušenje ključnega pomena za kakovost tiskovin, torej zagotovo je na tem področju pričakovati revolucijo v tehnološkem smislu.
 
Več informacij na www.heidelberg.com.