Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberger bo na Drupi 2012 predstavil kar nekaj novosti. Med njimi je tudi novost v seriji tiskarskih strojev Speedmaster SX.


Nov tiskarski sistem Heidelberg SX74.

Bernhard Schreier, izvršni direktor pri Heidelbergu, je na mednarodni novinarski konferenci v Düsselfdorfu dejal, da je volumen tiska globalno gledano stabilen, saj se je razmerje sodobni mediji/tisk stabiliziralo. Drupa bo zagotovo prikazala možnosti rasti poslovanja, saj bo predstavljenih velik obseg tehnoloških novosti. Heidelberg bo predstavil preko 60 novih rešitev s področja grafične opreme in storitev.

Speedmaster-SX serija strojev predstavlja novo platformo tiskarskih strojev malega formata do velikosti 70 x 100 cm. Uveljavljena serija strojev SM bo po novem nadgrajena z opcijami serije LX strojev. Nova modela SX 52 in 74 sta na voljo že sedaj, SX 102 pa bo od septembra letos. Dve inštalaciji novih sistemov sta že aplicirani v tiskarnah Kern v Bexbachu in Krüger v Dillingenu.

Schreier je tudi povedal, da bodo vsi digitalni tiskarski stroji prodani s strani Heidelberga nosili ime Linoprint. Heidelberg namreč trži Ricohove rešitve, komercialna različica digitalnega tiskarskega stroja bo po novem imenovan Linoprint C, sistem za izdelavo embalaže Linoprint L. Ricoh ima po svetu velik tržni delež. Doslej je Heidelberg prodal že 60 tovrstnih sistemov.

Osrednja tema Heidelberga na Drupi 2012 bo »green printing - zeleni tisk«. Na temo bo predstavljen nov UV-sistem sušenja z manjšo porabo energije in sistem Anicolor s popolnoma reduciranimi CO2 emisijami.

Več informacij na www.heidelberg.com.