Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Našel se je investitor za tretji obrat podjetja Manroland, to je britanska privatna inženirska skupina Langley Holdings PLC iz Nottinghamshirea. Prevzeli so vse nepremičnine Manrolanda v Offenbachu vključno z vsemi prodajnimi programi strojev za tisk s pole in organizacijo poslovanja v preko 40 državah.


Vodja investicijske skupine, Tony Langley, je poznan kot strateški dolgoročni investitor. Okoli 860 še zaposlenih v omenjenem obratu bo deležnih nekaj organizacijskih sprememb in prestrukturiranja osebja, je dejal stečajni upravitelj Werner Schneider.

Investitor vidi zelo dobre gospodarske možnosti s prestrukturiranem podjetja, je dejal sam Tony Langley. Manroland ima v svetu zelo dober ugled, proizvodnje zmogljivosti pa so naravnost odlične.

Langley vodi dve uspešni skupini za razvoj strojev in gradbeništvo, skupino Piller v Osterodeu blizu Hannovera in skupino Claudius-Peters v Buxtehudeu blizu Hamburg. S prihodki 500 milijonov Evrov vseh oddelkov je celotna skupina Langley Holding PLC v lanskem letu uspela doseči dobiček v višini 76 milijonov Evrov.

Več informacij na www.manroland.com.