Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V zadnjih nekaj dneh je imel Werner Schneider, začasni upravitelj Manrolanda, kar nekaj pogovorov s potencialnimi investitorji. Rezultati pogovorov so razveseljujoči.


Obeti za uspešen proces investiranja v podjetje Manroland AG so dobra. Sedaj obstaja celo možnost, da se obdržijo vsi trije obrati v Augsburgu, Offenbachu in Plauenu.

Primarni cilj pogajanj s potencialnimi investitorji je prodaja bistvenih delov družbe do najkasneje 31. januarja 2012 za čimprejšnje nadaljevanje poslovne dejavnosti in ohranitev čim več delovnih mest. V pogajalski skupini pravijo, da je cilj realen zaradi močnega interesa investitorjev. Pogovori so uspešni tudi zaradi dobrega konstruktivnega sodelovanja s predstavniki sveta delavcev. Do nadaljnjega proizvodnja poteka kot običajno.

Trenutno se izvajata dve namestitvi rotacij Lithoman s širino iztisa 96 DIN - A4 strani. Še ena bo pričela obratovati v prihajajočih dneh. S področja listnega tiska pa bo do konca januarja izvedenih 29 naročil namestitev. Na ta način bo zagotovljeno delovanje družbe do konca januarja letos, ostala nadaljnja naročila pa bodo zaradi neplačilne sposobnosti stornirana. Vse ostale storitve potekajo nemoteno zahvaljujoč pravočasnemu financiranju in odplačevanju naročil.

Več informacij na www.manroland.com.