Priprava

Oris X Gamut: Ugodnejši večbarvni tisk

20181010 oris x gamut
Z uporabo orodja Oris X Gamut so časi priprave stroja na tisk znatno krajši.
Podjetje CGS Publishing Technologies je nedavno nadgradilo svojo ponudbo produkcijskih grafičnih rešitev s polno avtomatizirano rešitvijo barvnega upravljanja, to je Oris X Gamut. Programska novost je primerna tako za klasično kot tudi za digitalno naravnana tiskarska okolja. Predvsem omogoča optimalno uporabo večbarvnih tiskarskih sistemov z optimalno upodobitvijo posebnih barvnih odtenkov znotraj barvnega obsega. Več v aktualnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

Apogee 11: Nove funkcije za več avtomatizacije

20181010 Apogee11
Vezana opravila zagotavljajo večjo učinkovitost tiska.
Podjetje Agfa Graphics je nedavno predstavilo novo, 11. različico programskega delovnega sistema Agfa Apogee. Namenjen je še večji avtomatizaciji procesov grafične priprave na tisk, med osrednje novosti pa sodijo: večopravilna podpora (Multi- Produkt-Support), integracija orodij za standardiziran tisk in pripravo v spletni modul, ki zagotavlja enostavno izmenjavo in uporabo ustreznih produkcijskih parametrov. Nova različica bo na voljo od oktobra letos. Več razkrivamo v aktualnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

Esko: Programska novost za izdelavo embalaže

20181008 esko fachpack
Webcenter »Quickstart«, delovni sistem za specifične aplikacije embalaže.
Na nedavnem sejmu Fachpack 2018 je belgijsko podjetje Esko (Gent, Belgija) za celostno avtomatizirano proizvodnjo embalaže predstavilo nadgrajene programske rešitve za skrbnike blagovnih znamk, proizvajalce embalaže in vse sodelujoče v proizvodnji te.

Preberi več

CGS predstavil novo orodje Oris X Gamut

20180926 Oris X Gamut
Korekcija posebnih barvnih odtenkov z novim barvno upravljanim orodjem Oris X Gamut.
Podjetje CGS Publishing Technologies je nedavno nadgradilo svojo ponudbo produkcijskih grafičnih rešitev s polno avtomatizirano rešitvijo barvnega upravljanja, to je Oris X Gamut. Programska novost je primerna tako za klasično, kot tudi digitalno naravnana tiskarska okolja. Predvsem omogoča optimalno uporabo večbarvnih tiskarskih sistemov z optimalno upodobitvijo posebnih barvnih odtenkov znotraj barvnega obsega.

Preberi več

Screen predstavil novo 8-stransko osvetljevalko

20180911 PlateRite8600NII
Novi modeli CTP-sistemov PlateRite 8600NII so opremljeni z najnovejšimi optičnimi laserskimi glavami z diodami.
Skupina Screen Graphic Solutions (SCREEN GA) je javnosti ponudila novo 8-stransko osvetljevalno CTP-enoto serije PlateRite 8600NII. Nov STP-sistem je zasnovan na laserski termalni tehnologiji osvetlitvenih glav, katerih osnova so diode in visoko zmogljiva termalno prenosna vlakna. Ta omogoča produktivnost osvetljevanja do 32 plošč na uro z manjšimi stroški in s pametnim načinom delovanja pa tudi energijsko višjo učinkovitostjo. Srednje zmogljiva serija osvetljevalk PlateRite 8600NII bo odslej dopolnjevala ponudbo sorodnih visoko zmogljivih CTP-sistemov PlateRite 8900HDN, ki omogočajo hitrost osvetljevanja do 70 plošč na uro.

Preberi več

Colorlogic ColorAnt 5 že na voljo

20180903 Colorlogic ColorAnt5
Orodje ColorAnt 5 podjetja Colorlogic je namenjeno barvnemu upravljanju/korekturi/optimizaciji.
Podjetje Colorlogic (Rhein - Nemčija) je predstavilo novo 5. različico orodja ColorAnt, ki je namenjeno barvni korekciji in upravljanju. Podpira najaktualnejše standarde, kot je denimo ISO 20654 (SCTV - Spot Colour Tone Value - barvne tonske vrednosti posebnih barv) in zapis barvnih podatkov CxF/X-4 (Colour Data Exchange Format (zapis za izmenjavo barvnih podatkov) – Spot Colour Characterisation (barvne lastnosti posebnih barv)).

Preberi več