Priprava

Ricoh prevzel Colorgate

20181123 ricoh cologate
Podjetje Cologate že več kot 20 let ponuja različno grafično programsko opremo.
Ricoh je odkupil vse delnice podjetja Colorgate, ki je specializirano za razvoj grafične programske opreme. V Ricohu so prepričani, da bodo s prevzemom Colograte poslovanja dodatno in učinkovito nadgradili svoje rešitve industrijskega digitalnega tiska.

Preberi več

Eye-C: Nova orodja nadzora kakovosti

20181122 eye c HWIT
Z novim orodjem HWIT uporabniki hitro in enostavno nadzirajo kakovost tiska tobačne embalaže.
Podjetje Eye-C predstavil nove programske rešitve, to so orodja za učinkovito hiter in avtomatiziran nadzor kakovosti izdelave tobačne embalaže. Zaradi vse strožjih predpisov v proizvodnji cigaretne in tobačne embalaže je končna kakovost primarnega pomena, enako velja za skladnost in korektnost natisnjenih zdravstvenih opozoril.
 

Preberi več

EFI Fiery DesignPro 4 za učinkovit teskstilni tisk

efi fiery xf textile banner gr.5bd1c1d208524
Z novim programskim orodjem EFI Fiery DeisgnPro različice 4 je čas priprave oziroma oblikovanja teh znatno krajši.
Tekstilni tisk, predvsem digitalni, je vse bolj rastoče področje grafične industrije. Omogoča hiter in kvaliteten potisk enega samega primerka ali obsežnejšega naročila, ozko grlo produkcije tekstilnega tiska pa še vedno ostaja oblikovanje predlog. Z novim programskim orodjem EFI Fiery DeisgnPro različice 4 je čas priprave oziroma oblikovanja teh znatno krajši, poleg tega pa zagotavlja barvno upravljaje, ki na tekstilu zagotavlja bolj živahne barve.

Preberi več

X-Rite eXact: Barvna korektnost z le enim klikom

20181115 xrite exact
Inštrumenti X-Rite eXact so ročne naprave, ki ponujajo udoben in učinkovit barvni nadzor tiskovin.
Je vaš poslovni uspeh odvisen od pravega barvnega odtenka? V kolikor je vaše uspešno poslovanje barvno rizično, vam podjetje X-Rite ponuja barvno upravljanje nove generacije. Barvno vrednotenje pod svetlobnimi pogoji M0, M2 in M3 odslej namreč poteka popolnoma simultano in v zgolj eni sekundi.

Preberi več

Primerjava 9 rešitev tiska preskusnih odtisov


Fogra je nedavno testirala 9 ponudnikov rešitev izdelave večbarvnega poskusnega odtisa.
Podjetje GMG se je v Fogrinih testih večbarvnega (ang. Multicolor) načina izdelave poskusnega odtisa izkazalo za zelo dobro. Njihova programska oprema spektralno najbolj natančno napove odtis na različnih tiskovnih medijih.

Preberi več

Xeikon Café: Program 2019 že znan

20181102
Xeikon Café oblikujeta program konference in sejma. Program za leto 2019 je že znan.
Dogodek Xeikon Café sta v bistvu dva dogodka v enem, konferenca in sejem. Sestavljajo ga različne predstavitve v živo, predavanja, delavnice in okrogle mize, katerih namen je predstaviti trende v grafični industriji in pokazati dejavnike, ki izboljšujejo poslovne modele.

Preberi več