Monotype: 50 novih pisav v oblaku

20200326 monotype fontsmith
Monotype je v svojo knjižnico pisav v oblaku dodal 50 družin pisav tipografske kolekcije Fontsmith, ki velja za tipografijo številnih blagovnih znamk.
Monotype je tipografsko platformo v oblaku, Enterprise Font Solution, nadgradil s 50 družinami pisav, ki so bile del inteligentne lastnine nedavno prevzete agencije Fontsmith. Od sedaj imajo uporabniki omenjene platforme dostop do dragocene zbirke teh pisav, ki jih lahko v založništvu uporabljajo z neomejenimi pravicami.

Z vključitvijo zbirke 50 sodobnih pisav Fontsmith so uporabnikom sistema Enterprise Font Solution na voljo nekatere, ki so od nekdaj osnova uveljavljenih blagovnih znamk, druge pa so vse splošno uporabne. Med te denimo sodijo družine pisave: FS Albert, FS Brabo, FS Koopman, FS Meridian, FS Millbank in FS Untitled. V Monotype-u verjamejo, da bodo z njimi oblikovalcem zagotovili več tipografske in oblikovalske prilagodljivosti in olajšali distribucijo teh med različnimi delovnimi postajami, sistemi in korporativnimi skupinami. 

V znamenju prevzema agencije Fontsmith je del platforme oziroma koncepta Monotype Studio tudi na novo ustvarjena oblikovalska skupina Fontsmith.

Več informacij na www.monotype.com.