Esko zagovarja večjo učinkovitost

20200303 fespa Esko
Esko predstavlja aktualno programsko opremo Artios CAD Preflight in Share & Approve.
Belgijski proizvajalec grafične programske in strojne opreme najavil nove rešitve, ki zagotavljajo ustrezno digitalno preobrazbo grafičnega posla. Javnosti so nedavno razkrili rešitvi Artios CAD Preflight in Share & Approve, ki zagotavljata več produkcijske učinkovitosti in manj odpadka. Novosti so najavili tudi za strojne rešitve serije Kongsberg X Edge, ki s hitrostjo obdelave do 30 m/min lahko obdelujejo različne materiale za izdelavo panojev, oznak in embalaže, vse od rezanja različnih gibkih folij do togih umetnih materialov.

Programsko orodje Artios CAD Preflight je po navedbah proizvajalca namenjeno področju računalniškega CAD-načrtovanja embalaže in panojev, ki na poseben strukturiran način oblikovanja zagotavlja višjo stopnjo učinkovitosti. Na eno oblikovano predlogo naj bi tako operaterji prihranili tudi do 15 minut časa, vključujoč funkcije ročnega in avtomatskega standardnega preverjanja korektnosti izdelave predlog. Na ta način oblikovane predloge ne vsebujejo potencialno kritičnih napak.

V ponudbi Esko je tudi novo programsko orodje Share & Approve, ki deluje kot storitev v oblaku platforme  Esko Cloud. Ta med funkcijami vključuje tudi 2D- in 3D-virtualizacijo predlog z možnostjo shranjevanja in komentiranja oziroma posredovanja povratnih informacij neposredno v spletu, vse na enem mestu, kar izboljšuje proces koordinacije projekta, kar posledično skrajšuje čas izdelave naročila. 

V ponudbi podjetja Esko je tudi delovni strežnik Workflow-Server Automation Engine, ki omogoča avtomatizirano izdelavo embalaže. Predvsem zagotavlja avtomatiziran tisk embalaže z integracijo funkcij poslovanja, kar zmanjšuje možnost napak in pospešuje proizvodnjo. Z novim programskim vtičnikom Automation Engine Cloud Connector je funkcionalnost storitvene platforme Esko Cloud še dodatno razširjena. Ta omogoča avtomatizirano upravljanje procesov ne le posamičnih naročil, temveč celotne proizvodnje.

Več informacij na www.esko.com.