GMG inovacije na Labelexpu

20191001 GMG ColorServer
Z le enim klikom lahko barvne profile odslej tudi enostavno masovno obdelamo.
Podjetje GMG je na letošnjem sejmu Labelexpo predstavil delovne sisteme, ki zagotavljajo avtomatizacijo in optimizacijo procesov barvnega upravljanja. Predstavili so inovativno povezavo barvnega strežnika GMG ColorServer in rešitve GMG OpenColor, ki odlsej predvsem zagotavlja več prilagodljivosti in zanesljivosti barvnega upravljanja. Omenjen strežnik odslej omogoča avtomatizirano uporabo različni barvnih profilov za obdelavo izvlečkov, ki v tisku omogočajo stroškovno in časovno učinkovitejšo realizacijo opravil. Novost je tudi koncept GMG ColorCard, ki omogoča 90-odstotno časovno učinkovitejšo digitalno izdelavo barvnih receptur posebnih barv za korektno barvno upodobitev v katerikoli tehniki tiska.

GMG ColorServer 5.7 je različica barvnega strežnika, ki je bila razvita z namenom enostavnejše uporabe. Omogoča integracijo in kombinirano uporabo orodij, ki so del rešitve GMG OpenColor. Barvni opisi izdelani s programom GMG OpenColor so odslej na voljo za direktno povezano uporabo v barvnem strežniku GMG ColorServer, to pomeni neposredno uporabo posebnih CMYK-barvnih opisov in specifičnih pretvorb posebnih barv. Samodejna barvna obdelava zagotavlja zvezno barvno produkcijo v specifičnih grafičnih okoljih z enostavno pretvorbo in izdelavo prilagojenih barvnih profilov upoštevajoč temeljne barvne industrijske standarde (ISO coated V2 ali GRACoL), tiskarske tehnike, tiskovne substrate in niz procesnih barv. Z le enim klikom lahko barvne profile tudi enostavno masovno obdelamo.

Za vse programske barvne rešitve je nadgrajena tudi knjižnica posebnih barv Pantone. Dodanih je 294 posebnih odtenkov z recepturami za tisk v različnih tehnikah tiska embalaže na različne tiskovne substrate. Dodani so udi nevtralni odtenki rjave, sive, modre in črne.

Poleg omenjenega so predstavili tudi kombinirano uporabo rešitve izdelave preskusnega odtisa  GMG OpenColor in sistema PureTone, prodajne uspešnice blagovne znamke Pulse. Z uporabo tiskalnikov Epson so v živo predstavili učinkovito in barvno korektno produkcijo preskusne embalaže, tudi tiska posebnih barv na substrate, kot sta prosojna in samolepilna folija.

Več informacij na www.gmgcolor.com.