Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190920 exact auto scan
Posebnost razstavnega programa je bila tudi novost eXact Auto-Scan.
Podjetji X-Rite in Pantone sta na letošnjem Labelexpu predstavila delovne sisteme barvnega vodenja, ki omogočajo hitrejšo barvno korektno izvedbo tiska z nižjimi proizvodnimi stroški. Novi sistemi predvsem poenostavljajo barvno kompleksno podatkovno komunikacijo med vsem udeleženimi (skrbniki blagovnih znamk, oblikovalci, agencijami, operaterji priprave, proizvajalci barv in barvil ...) v realizaciji tiskovin, kar je denimo še posebej koordinacijsko zahtevno na področju izdelave embalaže. Omenjeni sistemi zagotavljajo konsistentno in barvno enotno podobo izdelkov neodvisno od časa, kraja in osebja odgovornega za izvedbo grafične aplikacije.

Na sejmu so konkretno predstavil inovo rešitev i1Pro 3 Plus - spektrofotometrična naprava, ki zagotavlja bolj enotne barvne meritve z manj odstopanja, kar zagotavlja bolj natančno izdelavo ICC-barvnih opisov za odtise na različnih tiskovnih materialih. Posebnost razstavnega programa je bila tudi novost eXact Auto-Scan, ki omogoča avtomatizirano in hitro vrednotenje merskih barvnih polj oziroma obsežnejših klinov v manj kot 15 sekundah.

Podjetje X-Rite je za področje izdelave embalaže svoje rešitve predstavilo tudi kot platformno medsebojno povezljive z rešitvami partnerskih podjetij Esko in AVT. Skupaj s podjetjem Pantone so javnosti ponudili tudi zanimive predstavitve v okviru razstavnega dogajanja arene gibke embalaže (Flexible Packaging Arena). V živo sp predstavili uporabo ročnega spektrofotometra eXact v kombinaciji s programsko opremo za nadzor barvne korektnosti ColorCert na sistemih konvencionalnega in digitalnega tiska s produkcijo živilske embalaže.