Javnosti na voljo nadgradnja pdfToolbox 10.1

20181213 pdfToolbox10.1
Upravljalna konzola je glede funkcionalnosti intuitivno zasnovana za enostavnejšo in učinkovitejšo uporabo.
Podjetje Callas software, eno vodilnih ponudnikov programskih rešitev za avtomatiziran nadzor korektnosti in kakovosti PDF-datotek in arhiviranje, je javnosti ponudilo nadgradnjo rešitve pdfToolbox 10.1. Kljub minimalnim sistemskim nadgradnjam, ki prinašajo izboljšano delovanje, prinaša kar nekaj uporabniško funkcionalnih novosti.

Visoko kakovostne barvne pretvorbe in optimizacija izvlečkov
Morda najbolj pomembna novost različice 10.1 odslej predstavlja integracija niza 53 zveznih barvnih profilov (DeviceLink). Dosedanje različice so to razširitev ponujale namreč kot plačljivo storitev. Te navadno uporabljamo za neposredno barvno pretvorbo CMYK v CMYK, pri čemer se ohranja izvirnost izvlečkov primarnih procesnih barv. V praksi se najbolj uporabe tovrstne pretvorbe izvajajo iz ameriških in japonskih v evropske barvne prostore in obratno, pa tudi iz barvni prostorov namenjenih odtisom na premazanih papirjih v v barvne prostore nepremazanih papirjev in podobno.

Podpora datotek aplikacije Adobe Photoshop
Ena najbolj pogosto izkazanih potreb uporabnikov je možnost uporabe funkcije pretvorbe datotek aplikacije Adobe Photoshop (PSD-datotek) v korektne PDF-datoteke. Z različico orodja  pdfToolbox 10.1 je odslej to tudi možno. Vse možnosti aplikacije Adobe Photoshop kljub temu še vedno niso podprte, a po navedbah proizvajalca bi večina PSD-datotek morala biti pretvorjena v PDF-obliko korektno in brez težav. omejene pretvorbe lahko izvajamo tudi z avtomatiziranimi delovnimi tokovi in direktni dostopom širših skupin uporabnikov, kar je učinkovitejše.

Poleg naštetih ključnih novosti orodje pdfToolbox omogoča še:
  • Delitev Device-N ali N-Channel elementov PDF-predlog v različne elemente z lastnimi barvnimi definicijami. Ta funkcija je dobrodošla predvsem v upravljanju PDF-predlog z več posebnimi barvnimi definicijami, tudi pri predlog s sloji, ki definirajo konture izrez s posebnimi barvami, ki morajo biti pred izrezom v sistem izreza posredovane v ločeni PDF-podatkovni obliki.
  • Rotacija vsebine strani PDF.predlog v določenem obsegu. PdfToolbox že od nekdaj omogoča vrtenje elementov do 90° (to pomeni iz ležečega v pokončni način), odslej pa tudi arbitrarno s samodejno spremembo oziroma rotacijo velikosti strani PDF-predloge.
  • Dodajanje dodatnih dekorativnih funkcionalnosti na upravljalno konzolo. Ta funkcija omogoča enostavno dodajanje besedila, paginacije, datumov, različnih oznak in podobnega v PDF-dokumente. Dodamo lahko tudi nove funkcionalnosti, kot je denimo urejanje paginacije ali delitev strani PDF-dokumentov.
  • Barvna pretvorba določenih strani PDF-dokumenta. Ta funkcija je denimo uporabna pri pretvorbi notranjih strani PDF-predloge za tisk knjige v črno-bel barvni prostor, pri čemer izključimo pretvorbo strani ovitka, ki morajo ostali izvorno barvne.

Več informacij na www.callassoftware.com.