X-Rite eXact: Barvna korektnost z le enim klikom

20181115 xrite exact
Inštrumenti X-Rite eXact so ročne naprave, ki ponujajo udoben in učinkovit barvni nadzor tiskovin.
Je vaš poslovni uspeh odvisen od pravega barvnega odtenka? V kolikor je vaše uspešno poslovanje barvno rizično, vam podjetje X-Rite ponuja barvno upravljanje nove generacije. Barvno vrednotenje pod svetlobnimi pogoji M0, M2 in M3 odslej namreč poteka popolnoma simultano in v zgolj eni sekundi.

Vse zahtevnejše tolerance
Današnji skrbniki blagovnih znamk so vse zahtevnejši glede barvne konsistence v celotni še tako kompleksni verigi dobave. Korektna barvna komunikacija v primeru blagovnih znamk namreč zagotavlja prepoznavnost in vpliva na nakupne odločitve. Z drugimi besedami je za potrošnike bleda in nejasna embalaža že v naprej odbijajoča. Z novo generacijo barvno nadzorne tehnologije X-Rite zagotavlja, da bo želen barvni odtenek konsistenten od ideje, oblikovanja in vse do konca različnih proizvodnih procesov.

Skladnost s standardi
Družina rešitev X-Rite eXact predstavlja edine merilne inštrumente, ki podpirajo celostno vrednotenje barvnega odtenka pod svetlobnimi pogoji M1. To pomeni, da je svetloba temperature D50 zastopana po celotnem merilnem spektru, kar zagotavlja natančno barvno vrednotenje tudi na tako imenovanih neonskih materialih oziroma materialih z dodanimi optičnim belili s fluorescenco v delu spektra svetlobe z valovanjem od 440 - 650 nm. Poleg omenjenega podpirajo tudi vse uveljavljene industrijske barvne standarde, vključujoč ISO-barvne pogoje vrednotenja, G7, PSO in tudi japonske barvne standarde.

Enostavna in učinkovita uporaba
Rešitve X-Rite eXact omogočajo simultano barvno vrednotenje pod svetlobnimi pogoji M0, M2 in M3 z le enim klikom in zgolj v eni sekundi. Trenutno ni drugega primerljivega merilnega inštrumenta, ki bi zagotavljal tovrsten merski standard. Poleg učinkovitosti je tudi enostaven za uporabo s pomočjo na dotik občutljivega zaslona, navigacijski meni je prilagodljiv uporabniku. Omogoča tudi shranjevanje merskih nastavitev za hitro in enostavno ponovno uporabo. najbolj pogosto rabljene funkcije so hitro dosegljive, s čimer je zagotovljen korekten in stalen barvni nadzor kakovosti in konsistentnost te skozi celoten proizvodni cikel.

Nagrajen način odčitavanja
Funkcija eXact Scan je sofisticiran način odčitavanja merskih polj na poteg, ki je bila odlikovana s prestižno tehnološko nagrado InterTech. Integriran, patentiran način odčitavanja s kolescem (Zebra) zagotavlja upravljanje brez uporabe posebnih naslonil/vodil ali merilnih podlag. Omogoča predvsem bolj konsistentno in ponovljivo barvno vrednotenje neodvisno od hitrosti potega preko merilnega linijskega klina. Sam tehnološki koncept Zebra ni nekaj novega, v inštrumente je integriran, ker uporabnikom omogoča bolj preprosto in manj omejeno delo. V načinu odčitavanja eXact Scan lahko vrednotimo linijske merske kline dolžine od 5 do 112 cm. Nemoteno brez dodatnih mejnih polj lahko vrednoti tudi naknadno aplicirane barvne kline z uporabo zaslonk različnih velikosti.

Integriran del celostnega barvno upravljanega ekosistema
Instrumenti X-Rite eXact omogočajo enostavno integracijo v različna barvno komunikacijska orodja in standarde oziroma podporo barvnih lestvic, kot so: PantoneLIVE, PANTONE knjižnice, InkFormulation Software, NetProfiler in paket rešitev za procesni nadzor ColorCert. Združljivi so tudi z različnimi rešitvami neodvisnih proizvajalcev zaprtih sistemov za nepordeno samodejno barvno upravljanje tiska, kar zagotavlja višjo stopnjo avtomatizacije in podaljša smotrnost uporabe starejših tiskarskih sistemov v prihodnosti.

Natančno barvno vrednotenje tudi na folijah
Model inštrumenta eXact Xp vklujčuje posebno funkcijo, ki omogoča natančno in konsistentno barvno vrednotenje odtisov na različnih folijah oziroma filmih. Omogoča vrednotenje z uporabo svetlobnih pogojev M0 ali M2, ni pa podprt pogoj M3 (polarizacijski filter). V primeru, da je dejansko potrebno vrednotenje pod pogoji M3 v X-Rite-u priporočajo uporabo osnovnih funkcij inštrumentov eXact, tudi odčitavanje v načinu eXact Scan. Model inštrumenta eXact Xp je poleg osnovne različice na voljo tudi v različici odčitavanja eXact Scan.

Več informacij na www.xrite.com.