Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180820 OneVision Amendo
OneVision Amendo 18.1 izboljšuje kakovost in odpravlja napake bolj stisnjenih formatov JPEG-slikovnih predlog.
Proizvajalec grafične programske opreme OneVision je objavil novo različico rešitve Amendo 18.1. Odlikuje jo širši spekter funkcionalnosti obdelave in optimizacije digitalnih slikovnih predlog za tisk. Poleg avtomatizirane obdelave slikovnih predlog za tisk omogoča samodejno obdelavo teh tudi za namen objave na spletu, naročanja in izdelave fotoknjig preko spleta...

Avtomatizirana slikovna optimizacija za vse
K samodejnim funkcijam optimizacije in obdelave slik spadajo tudi redukcija šumov in napak digitalnih slikovnih predlog, predvsem bolj stisnjenih oblik, dodatne možnosti pomanjševanja glede na parametre ločljivosti, število pikslov, končno želeno dimenzijo,samodejna je tudi obdelava slik s filtri, možna je tudi ločena obdelava grafik ... Po navedbah proizvajalca je optimizacija slikovnih predlog z novo različico Amenda bistveno boljša, predvsem tistih tematsko prepoznavnih, kot so slike živali, skupinskih fotografij, pokrajinskih motivov in podobnega, ločeno se obdelajo celo elementi v sliki, kot so logotipi, saj nova različica na podlagi motivov manjših barvnih obsegov prepozna tudi te.

Na poseben drugačen način so odslej obdelane tudi studijske slike, kot so predmeti z belim ozadjem oziroma podlago. Nova različica Amenda tovrstne predloge tudi samodejno lahko obrezuje kot prosto stoječe slikovne predloge.

Amendo 18.1 omogoča poleg obdelave predlog v formatih JPEG, TIFF in PNG tudi obdelavo teh znotraj PDF-dokumentov, podprt je tudi aktualni standard PDF 2.0.

Več informacij na www.onevision.com.