Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180802 Agfa Apogee11
Agfa Graphics predstavila novo različico delovnega sistema Apogee 11, ki prihaja oktobra letos.

Podjetje Agfa Graphics je predstavilo novo 11. različico programskega delovnega sistema Agfa Apogee. Namenjen kje še večji avtomatizacije procesov grafične priprave na tisk, med osrednje novosti sodijo: večproduktna podpora (Multi-Produkt-Support), integracija orodij za standardiziran tisk in pripravo v spletni modul, kar zagotavlja enostavno izmenjavo in uporabo ustreznih produkcijskih parametrov. Nova različica bo javnosti na voljo oktobra letos dalje.

Vezana opravila za večjo učinkovitost tiska
Po navedbah podjetja Agfa Graphics sistem Apogee 11 ponuja možnost inteligentnega združevanja tiskalniških opravil za optimizacijo časovne izvedbe tiska. Pri tem sistem zagotavlja, da so opravila na format izpisa optimalno razporejena vzporedno oziroma sočasno, hkrati pa skrbi za njihovo dosledno urejenost in dosledno dokončno izvedbo na izhodu tiskalniškega ali dodelavnega sistema. To tudi pomeni, da so na izhodu različne oznake tiskovin, črtne kode in podobno ustrezno poravnane, kot to zahteva nadaljnji proces ali naročilo.
 
Digitalno centralno vodena priprava na tisk
Apogee 11 služi kot centralni sistem vodenja različnih grafičnih procesov na enem mestu, poleg tiska tudi funkcije rezanja, zlaganja ali spenjanja. Z novimi funkcionalnimi možnostmi modula Auto Impose razporejanje (impozicija) poteka popolnoma samodejno optimizirano na osnovi prepoznavanja formata predlog za tisk in formata pole. Na ta način so operaterji lahko bolj osredotočeni na zagotavljanje kakovost izvedbe. Po mnenju družbe Agfa mora upravljavec digitalnih tiskarskih sistemov upravljati in nadzirati naprave in njihovo kakovost proizvodnje. Nova različica deluje tudi v povezavi z Agfinim sistemom v oblaku, Printsphere Auto Pilot, ki omogoča enostavno izmenjavo parametrov opravil v XML in JDF obliki, kar povečuje učinkovitost proizvodnje.

Več nadzora za naročnike tiskovin
Posodobljen sistem spletnega potrjevanja Apogee Web Approval daje naročnikom tiskovin dostop do njihovih posredovanih izvornih datotek in datotečnih PDF-strani. Uporabnik potrjevalnega dela sistema lahko odslej sami ustvarjajo digitalne tiskalniške naloge za ponavljajoče se oddaje opravil, kar zmanjšuje obseg dela operaterjev priprave. Omenjene digitalne naloge lahko operaterji enostavno brez omejitev uporabljajo tudi za druge stranke, kar jim olajša delo predvsem pri sprejemu enkratnih novih tiskalniških opravil. Uporabniki spletnega potrjevanja lahko odslej poglobljeno preverjajo tudi parametre, kot so velikost datotek, postavitev elementov in drugo.

Splenti zajem produkcijskih paramterov
Apogee Web Flow je nov modul, ki je namenjen poslovnim partnerjem/zunanjim podizvajalcem v tisku ali dodelavi. Predvsem omogoča dostop do proizvodnih podatkov opravil, omogoča enostavno preverjanje statusa opravil, ogled vsebine datotek in tudi poročil preverjanja korektnosti teh. Spletni tok podatkov vključuje in omogoča izmenjavo informacij o opravilih s programskim orodjem PressTune ponudbe Agfa Graphics ECO3.

Apogee Version 11 v obdelavi PDF-datotek uporablja aktualni upodobitveni gonilnik Adobe PDF Print Engine 5. Javnosti naj bi bila nova različica na voljo od 22. oktobra letos dalje. Nakup bo možen tako pri lokalnih zastopnikih, kot tudi v oblačnem sistemu Agfe.

Več informacij na www.agfagraphics.com.